Jak na výrobu domácího tempehu?

120 min
Pro pokročilé
Jak na výrobu domácího tempehu?
Tempeh je nejzdravějším produktem ze všech sójových výrobků. Tělu poskytne komplexní bílkovinu, takže je nepostradatelnou potravinou pro vegetariány a vegany. Vyrobit ho s námi zvládnete raz dva!Více informací
Suroviny pro tento recept600g sójových bobů2 lžíce vinného octaTempeh starter
Koupit suroviny na celý receptDo košíkunebo
Jednotlivé suroviny nakoupíte hned pod postupem
Popis

Výroba domácího tempehu je velice jednoduchá, a hlavně chutná! Co všechno budete pro výrobu tempehu potřebovat, se dozvíte v následujícím receptu.

Co bude potřeba?

Recept na 1 kg tempehu

 
- 2 lžíce vinného octa

- Tempeh starter

Jak na to?

Sójové boby namočíme přes noc do vody, ráno je vyjmeme a povaříme cca hodinu.

Teď nastává důležitá fáze, a to oddělit slupky z bobů. Boby vezmeme do dlaně a důkladně promneme. Průběžně promýváme a slupky sléváme pryč.

Odslupkované boby cca půl hodiny povaříme. Boby rozložíme na plech a necháme usušit cca 2 hodiny. Přidáme Tempeh starter a vinný ocet, a vše dobře promícháme.

Připravíme si nové /sterilní/ plastové sáčky tak, že do nich propícháme tlustou jehlou otvory v rozestupu cca 2x2 cm a boby do sáčků vložíme.

Sáčky s tempehem dáme do tepla, potřebujeme 26-34°C.

Po 24 hodinách je hotovo!

Suroviny
600g sójových bobů
2 lžíce vinného octa
Tempeh starter
Články
Na vašem soukromí nám záleží

Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.

Upravit moje volbyPovolit vše