Fáze | Složení: | 100 ml |
Avokádový olej | 30 g | |
Olivový emulgační vosk | 9 g | |
B | Verbenová květová voda | 25 g |
B | Destilovaná voda | 31.4 g |
C | Inulín | 2 g |
C | AHA | 2 g nebo 45 kapek |
C | Konzervant Cosgard | 0,6 g nebo 20 kapek |
Postup:
- Smíchejte avokádový olej a emulgační vosk.
- V jiné nádobě smíchejte fázi B (verbenovou a destilovanou vodu)
- Zhařejte ve dvou nádobách na teplotu 70°C zvlášť jak fázi B, tak avokádový olej s voskem
- Jakmile obě části dosáhnou tepoty 70°C, pomalu nalijte fázi B do oleje a důkladně míchejte po dobru tří minut. Misku si dejte do studené vody, zrychlíte tak chlazení a míchejte další tři minuty.
- Přidejte zbytek přísad (C) a míchejte, uložte do nádobky