Agar

Skladem

51 Kčs DPH

Varianty: Agar
Agar, 20g

   
Agar, 200g

   
Agar, 5kg

   
Celkem kusů: 0
Cena celkem:
0 Kč

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Agar

Agar-agar

Charakteristika

Přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas

Popis

Přírodní polysacharid (lineární polymer galaktózy) s vysokou gelující schopností, který se vyrábí z ruduch (červených mořských řas) rodů Floridae a Gelidium. Kromě potravinářství se používá také do živných médiií pro kultivaci mikroorganismů, hub a rostlin. Taje při cca 90 °C a tuhne kolem 60 °C.

Použití

Na 300 ml vody dávkujeme 1 lžičku agaru, 5 – 10 lžiček cukru (25 – 50 g), možno přidat šťávu z citronu či ovoce. Smícháme, necháme 10 minut bobtnat, pak 3 - 5 minut vaříme. Po opadnutí pěny odstavíme. Přidáme cukr podle chuti (doporučené 200-250g na litr). Po ochlazení na cca 60°C přidáme přípravek k okyselení ( doporučená kyselina citrónová 3g na litr). Podáváme po ztuhnutí.
Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru 1/2 lžičky soli.

Složení

Lineární polymer galaktózy, pro potravinářské účely

Rozpustnost

Ve studené vodě bobtná, v horké se rozpouští a při chladnutí vytváří gel

Dávkování

4 až 15 g na litr, podle požadované tuhosti gelu

Země původu

EU

INCI

Agar

Napsat recenzi

Agar

Agar

Top