Jak si vyrobit tempeh

Výroba domácího tempehu je velice jednoduchá a hlavně chutná! Co všechno budete pro výrobu tempehu potřebovat se dozvíte v následujícím receptu.

Výroba domácího tempehu je velice jednoduchá a hlavně chutná! Co všechno budete pro výrobu tempehu potřebovat se dozvíte v následujícím receptu.

Recept na výrobu tempehu

Na výrobu 1kg tempehu budeme pořebovat:

  • 600g sojových bobů
  • dvě lžíce vinného octa
  • tempeh starter

Sójové boby namočte přes noc do vody, ráno je vezmeme a povaříme cca hodinu.

Nastává důležitá fáze a to oddělit slupky z bobů, boby vezmeme do dlaně a důkladně pomneme.

Průběžně promýváme a slupky sléváme pryč. Odslupkované boby cca půl hodiny povaříme. Boby rozložíme na plech a necháme usušit cca 2 hodiny. Přidáme tempeh starter a vinný ocet a vše dobře promícháme.

Připravíme si nové /sterilní/ plastové sáčky tak že do nich propícháme tlustou jehlou otvory v rozestupu cca 2x2 cm a boby do sáčků dáme. Sáčky s tempehem dáme do tepla, potřebujeme 26-34 st. C. Po 24 hodinách je hotovo.

Podobné

    Komentáře

    Vložte komentář

    Top