Jak si vyrobit tempeh?

Tempeh je nejzdravějším produktem ze všech sójových výrobků. Tělu poskytne komplexní bílkovinu, takže je nepostradatelnou potravinou pro vegetariány a vegany. Vyrobit ho s námi zvládnete raz dva!

Výroba domácího tempehu je velice jednoduchá, a hlavně chutná! Co všechno budete pro výrobu tempehu potřebovat, se dozvíte v následujícím receptu.

Recept na výrobu tempehu

Na výrobu 1 kg tempehu budeme potřebovat:

Jak na to:

Sójové boby namočíme přes noc do vody, ráno je vyjmeme a povaříme cca hodinu.

Teď nastává důležitá fáze, a to oddělit slupky z bobů. Boby vezmeme do dlaně a důkladně promneme. Průběžně promýváme a slupky sléváme pryč.

Odslupkované boby cca půl hodiny povaříme. Boby rozložíme na plech a necháme usušit cca 2 hodiny. Přidáme tempeh starter a vinný ocet a vše dobře promícháme.

Připravíme si nové /sterilní/ plastové sáčky tak, že do nich propícháme tlustou jehlou otvory v rozestupu cca 2x2 cm a boby do sáčků vložíme.

Sáčky s tempehem dáme do tepla, potřebujeme 26-34 stupňů Celsia.

Po 24 hodinách je hotovo!

Komentáře

Vložte komentář

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top