Jak vyrobit hořkou čokoládu?

Vyrobit si domácí čokoládu není nic těžkého, přinášíme vám proto recept na výrobu domácí hořké čokolády, zkuste ji. Je mnohem lepší než ta kupovaná!

Recept na výrobu domácí hořké čokolády

50g kakaa

40g kakaového másla

oříšky (rozemleté nebo celé), sušené ovoce (kousky rozinek, brusinek, sušených švestek, meruněk, fíkůdatlí nebo třeba goji)mořská sůlmalinový prášekvanilkový pudrchia semínka, chilli, ... vyhrajte si!

sladidlo podle chuti (xylitolsirup)

hořká čokoláda.jpg

Vyrobit si domácí čokoládu není nic těžkého, přinášíme vám recept na výrobu domácí hořké čokolády.

Ve vodní lázni rozpusťte kakaové máslo (nevařit, jen rozpustit), do něj přidejte kakao a promíchejte. Vhodné je celou čokoládovou hmotu vložit do mixéru a minutu mixovat, poté dejte nádobu do vodní lázně a míchejte do ochlazení. Složky se vám takto krásně spojí a čokoláda dostane krémovou konzistenci.

Nakonec můžete přidat oříšky, ovoce, koření nebo jiné ingredience dle chuti. Čokoládu nalijte do formiček a nechte ztuhnout v mrazáku – cca 15-20 min. Čokoládu je vhodné skladovat i po vyrobení v mrazáku, protože má nižší bod tání v porovnání s komerčně vyráběnou čokoládou. Obecně platí – čím více přírodního kakaového másla je použito na čokoládu (v poměru se ztuženým tukem), tím nižší bod tání čokoláda má. Nicméně o to je kvalitnější. A naopak – budete-li chtít zvýšit bod tání (tak, aby se čokoláda nerozpouštěla), obvykle je nutné do ní přidat kousek ztuženého tuku.

Zdroj: Organic.cz

Komentáře

Vložte komentář

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top