Jak vytvořit ten nejlepší adventní kalendář?

45 min
Pro pokročilé
Jak vytvořit ten nejlepší adventní kalendář?
Chcete si letos vyrobit svůj vlastní adventní kalendář, ale nevíte, jak na to a co do něj? Lahodnou domácí čokoládu několika chutí, která se rozplývá na jazyku...a vyrábět ji je zábava!Více informací
Suroviny pro tento recept250g kakaového másla120g kakaa z nepřažených bobů80g třtinového cukruŠpetku soliForma na čokoládu
Koupit suroviny na celý receptDo košíkunebo
Jednotlivé suroviny nakoupíte hned pod postupem
Popis

Nechte se zlákat a vytvořte si vlastní adventní kalendář, uvidíte, že budete nadšení! A to nejen při sladkém ochutnávání rozplývající se čokolády, ale i zábavnou výrobou!

Nejdříve je třeba vytvořit si malé čokoládky. Můžete si vyrobit pouze jeden druh čokolády, kterou pak rozdělíte na 24 částí, nebo vykouzlete více druhů čokolády. Tak budete mít kalendář chuťově zajímavější!

Nejprve si vyrobíme základní čokoládu

Co bude potřeba?

- 250 gramů kakaového másla

- 120 gramů kakaa z nepřažených bobů

- 80 gramů cukru (palmového, kokosového, třtinového cukru nebo třeba javorového sirupu nebo xylitolu)

- Špetku soli

Jak na to?

Kakaové máslo musíme nejprve rozpustit. Nejlepší je rozpouštět ho ve vodní lázni. Pokud jste ale netrpělivci jako já, dejte ho rozpouštět přímo. Tekuté kakaové máslo přemístěte do mixéru a přidejte k němu všechny ostatní suroviny, pak mixujte cca 30 sekund.

A teď je tady prostor pro experimenty! Zkuste nahradit cukr xylitolem, palmovým cukrem nebo javorovým sirupem. Tak můžete vytvořit desítku různých druhů čokolády. Každé sladidlo totiž čokoládu chuťově pozmění.

Do rozmixované čokolády také můžete přidat oříšky (rozemleté nebo celé), sušené ovoce (kousky rozinek, brusinek, sušených švestek, meruňek, fíků, datlí nebo třeba goji). Zkuste také chilli nebo třeba strouhaný kokos.

Čokoládu zvládnete vyrobit i bez mixéru, ale nebude tak jemná. V tom případě kakao důkladně vmíchejte do rozpuštěného másla.

Pak čokoládu nalijte do nerezové misky. Nerezovou misku s čokoládou přemístěte do větší mísy se studenou vodou nebo ledem. Čokoládu důkladně promíchávejte, stačí jen ručně, než teplota čokolády klesne na 32°C. Čokoládu je důležité při chladnutí míchat, protože pak je krásně tuhá a krémová. Jakmile čokoláda zchladne na teplotu 32°C, nalijte ji do připravených formiček a nechte ztuhnout.

A teď se opět můžete pořádně vyřádit! Použijte různé druhy formiček podle vaší momentální inspirace, chuti a nálady.

Hotové čokoládky pak už jen vložte do vhodných pytlíčků. Ty očíslujte nebo ozdobte. Navěsit je můžete třeba na borovicovou větvičku.

Suroviny
250g kakaového másla
120g kakaa z nepřažených bobů
80g třtinového cukru
Špetku soli
Články
Na vašem soukromí nám záleží

Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.

Upravit moje volbyPovolit vše