Krém na ruce s kakaovým máslem

Budete potřebovat: 
  • kakaové máslo – koupíte zde 
  • kokosový olej – koupíte zde
  • mandlové máslo – koupíte zde
  • mandlový olej – koupíte zde
  • glycerin – koupíte zde
  • vitamin E – koupíte zde; nemusí být
  • případně esenciální oleje – já na fotku přihodila citron (měl by bojovat proti ztvrdlé kůžičce) a mandarinku (do bandy k citronu), vzhledem k tomu, že hotový krém voní božsky po čokoládě, rozhodla jsem se protentokrát esenciální oleje vynechat

02.png

Jak na to
    Na základ půjdeme klasicky přes vodní lázeň, nic složitého. Dopředu si nastrouhejte kakaové máslo, kterého odměřte celkem 16 dílů, k nim přihoďte 6 dílů kokosového oleje a po jednom dílu mandlového másla a mandlového oleje. Jak je u mě zvykem, jedeme na poměry objemové, nikoliv gramážní, i proto je důležité kakaové máslo předstrouhat na hoblinky.
    Jakmile bude směs homogenní, můžete přidat vitamin E, který je hojně obsažený i v mandlovém másle a oleji, a nechte zchladnout. Tady byl můj největší kámen úrazu –kakaovému máslu chvíli trvá, než začne působit jako faktor tuhnutí, díky čemuž jsem poměry přizpůsobovala asi na dvanáctkrát. Během chladnutí občas směs promíchejte; nejenže ztuhne rovnoměrně, ale i rychleji. Výsledkem bude zhruba konzistence tužšího másla.
    Do větší mísy přendejte své dosavadní dílo a zkuste si nějak odměřit jeho množství(můžete se ke mně přidat do skupiny milovníků odměřovacích lžiček), protože stejné množství budete přidávat glycerinu. Pokud máte krém raději tekutější, můžete množství glycerinu navýšit, a naopak. Potom už stačí metličkou nebo vidličkou dobře promíchávat do té doby, dokud krém nezačne vypadat jako krém. 
    Uchovávat jej můžete v kelímku, případně zvolte jako já uzavíratelnou nádobku, ze které se dá lehce vytlačit. Plnění lahviček krémem byl mírný porod, ale opravdu jen mírný;s trychtýřem, špejlí a partou vulgarismů se to zvládlo celkem rychle.
    Krém díky obsahu olejů taje s teplotou těla, velmi dobře se roztírá a vstřebává a obě dlaně vám bohatě pokryje množství o velikosti hrášku. Nebo spíše cizrny.
    A proč to uvařit?
    Kakaové máslo dodává krému kromě dokonalé vůně spoustu vitaminů a dokáže ruce udržet dokonale hydratované, ať je venku stupňů 20 nebo je teplota hluboko pod nulou. Funguje jako ochrana před vnějšími vlivy a obnovuje elasticitu pokožky. 
    Kokosový olej je další, kdo se podílí na skvělé vůni a výživnosti krému; kromě toho celé směsi dodává mírný přirozený ochranný faktor. Mimochodem, ten, který najdete po rozkliknutí odkazu v sekci surovin, je zřejměnejlepší, který jsem ochutnala, a jáhlovou kaši nebo oil pulling si bez něj nedovedu představit.
    Mandlové máslo a mandlový olej se do receptu hodí nejen díky vysokému obsahu pro pokožku zázračného vitaminu E, ale také díky tomu, že se řadí mezi méně mastné ingredience a přispívají tak k rychlejšímu vstřebání celého krému. Kromě toho jsou nejlepšími přáteli všech alergiků a ekzémařů. Mandlový olej je už nějakou dobu mou obsesí a navykla jsem si jej používat místo očního krému, krému na dekolt a krk a občas se s ním po sprše natřu celá – vstřebává se rychle a efekt je pro mou v zimě neskutečně suchou pokožku perfektní.
    Glycerin se nám stará o výslednou superkonzistenci, zároveň je ale také vysocehydratační a celou účinnost krému podtrhuje k dokonalosti. 
 
Tags: krém

Komentáře

Vložte komentář

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top