Kysané mléko s BIFI kulturou

Zajímá vás, jak si doma vyrobit kysaný nápoj plný zdraví prospěšných bifi kultur? Jednoduše!

ACIDOFILNÍ MLÉKO S BIFI KULTUROU

Co je na to potřeba?

Mléko – kravské, kozí, ovčí – jaké máte k dispozici

Mezofilní kultura CHN19

ABT kultura

Jak si vyrobit acidofilní mléko?

Pasterované mléko (tentokráte je nutné použít vysokou pasteraci, zahřát tedy mléko na 95°C, nechat 1 minutu), zchladit na 42°C, zaočkovat mezofilní kulturou CHN19 a kulturou ABT (na 10 - 20 litrů 1 gram kultury) a nechat nádobu s mlékem stát při pokojové teplotě 12 - 24 hodin, poté uložit do lednice.

Doba zrání ovlivňuje výsledné prokysání, tedy chuť výrobku.

Komentáře

Vložte komentář

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top