Kysané mléko s BIFI kulturou

90 min
Pro pokročilé
Kysané mléko s BIFI kulturou
Zajímá vás, jak si doma vyrobit kysaný nápoj plný zdraví prospěšných bifi kultur? Jednoduše!Více informací
Suroviny pro tento receptMezofilní kultura CHN19ABT kultura
Jednotlivé suroviny nakoupíte hned pod postupem
Popis

Co bude potřeba?

- Mléko – kravské, kozí, ovčí – jaké máte k dispozici

- Mezofilní kultura CHN19

- ABT kultura

Jak si vyrobit acidofilní mléko?

Pasterované mléko (tentokrát je nutné použít vysokou pasteraci, zahřát tedy mléko na 95°C, nechat 1 minutu), zchladit na 42°C, zaočkovat mezofilní kulturou CHN19 a kulturou ABT (na 10 - 20 litrů 1 gram kultury) a nechat nádobu s mlékem stát při pokojové teplotě 12-24 hodin, poté uložit do lednice.

Doba zrání ovlivňuje výsledné prokysání, tedy chuť výrobku.

Suroviny
Mezofilní kultura CHN19
ABT kultura
Kultura ABT, probiotická kultura

Kultura ABT, probiotická kultura

400 Kč
Tento produkt nelze zakoupit
Články
Na vašem soukromí nám záleží

Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.

Upravit moje volbyPovolit vše