Výtečná domácí RAW čokoláda s chilli?

Tentokráte mi je opravdu velice líto, že je přes net stále nepřenositelná chuť a vůně. Ať napíšu cokoliv, nedokážu popsat úžasnou chuť této domácí čokolády a tak vám nezbývá, než si to vyzkoušet na vlastní jazýček.

Výtečná domácí RAW čokoláda s chilli

Tentokráte mi je opravdu velice líto, že je přes net stále nepřenositelná chuť a vůně. Ať napíšu cokoliv, nedokážu popsat úžasnou chuť této domácí čokolády a tak vám nezbývá, než si to vyzkoušet na vlastní jazýček. A abychom vás i v listopadu nějak potěšili, každý, kdo ke své listopadové objednávce nad 500 korun přidá kód kakao, dostane 100g kakaového másla na výrobu této úžasné čokolády zdarma.

Tak dost psaní, jdeme na to:

Chilli cayenské mletéKakaové máslo

Kakaové máslo je třeba rozpustit na 42°C. Nejlepší je, rozpouštět ho ve vodní lázni, netrpělivci jako já, ho dají rozpouštět přímo. Jen pozor, chcete-li RAW čokoládu, nesmíte překročit uvedené stupně.

Rozpuštěné kakaové máslo dejte do mixéru a přidejte všechny ostatní suroviny a mixujte cca 30 sekund. Hlídejte si teplotu čokolády, aby vám nepřekročila 42°C, pokud je teplota dostačující, mixujte ještě dalších 30 sekund. Čokoládu nalijte do nerezové misky.

Nerezovou misku s čokoládou dejte do větší mísy, kde budete mít studenou vodu nebo led a čokoládu důkladně promíchávejte, stačí jen ručně, až než vám teplota čokolády klesne na 32°C. Je důležité, aby jste čokoládu při chladnutí míchali, vytvoří se vám pak krásně tuhá a krémová.

Jakmile čokoláda zchládně na teplotu 32°C, nalijte ji do připravených formiček a ponechte ztuhnout.

Pokud chcete, můžete do rozpuštěného kakaového másla místo chilli přidat oříšky nebo sušené ovoce.

Na obrázku je čokoláda posypaná buráky nebo kokosem.

DIY Chocolate Bars-10

 

Komentáře

Vložte komentář

Top