Výtečná domácí RAW čokoláda s chilli?

Tentokrát mi je opravdu velice líto, že ještě neumíme přes internet přenášet chuť a vůni. Nezbývá, než to vyzkoušet na vlastní jazýček!

Výtečná domácí RAW čokoláda s chilli

Ať napíšu cokoliv, nedokážu popsat úžasnou chuť této domácí čokolády, a tak ji nejspíš budete muset vyzkoušet sami!

Tak dost psaní, jdeme na to:

Chilli cayenské mletéKakaové máslo

Kakaové máslo je třeba rozpustit na 42 °C. Nejlepší je rozpouštět ho ve vodní lázni. Netrpělivci jako já ho dají rozpouštět přímo. Jen pozor, chcete-li RAW čokoládu, nesmíte překročit uvedené stupně!

Tekuté kakaové máslo přelijte do mixéru a přidejte všechny ostatní suroviny, mixujte cca 30 sekund. Hlídejte, aby teplota čokolády nepřekročila 42 °C. Pokud je teplota dostačující, mixujte ještě dalších 30 sekund.

Čokoládu nalijte do nerezové misky. Nerezovou misku s čokoládou dejte do větší mísy se studenou vodu nebo ledem a čokoládu důkladně promíchávejte, stačí jen ručně, až než vám teplota čokolády klesne na 32°C. Je důležité, aby jste čokoládu při chladnutí míchali, pak totiž bude krásně tuhá a krémová.

Jakmile čokoláda zchladne na teplotu 32 °C, nalijte ji do připravených formiček a nechte ztuhnout.

Pokud chcete, můžete do rozpuštěného kakaového másla místo chilli přidat oříšky (rozemleté nebo celé) nebo sušené ovoce (kousky rozinek, brusinek, sušených švestek, meruněk, fíkůdatlí nebo třeba goji). 

Na obrázku je čokoláda posypaná buráky a strouhaným kokosem.

DIY Chocolate Bars-10

 

Komentáře

Vložte komentář

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top