Naše stránky využívají soubory cookie. Slouží například k udržení Vašeho zboží v košíku nebo k měření návštěvnosti. Brouzdáním na ekokoza.cz potvrzujete, že víte, co to cookies jsou, jak je můžete odmítnout a jak zpracováváme osobní údaje. Souhlas s používáním cookies udělíte kliknutím na tlačítko. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Skladem
Camembertská kultura
Kultura na výrobu sýrů typu camembert, hermelín a brie.
Balení je na zpracování 1000l mléka.
¨Vybraná formy kmenů původem v tradiční výrobě sýrů. Kultura je základní složkou v procesu zrání bílých plísňových sýrů v roli zbarvení na povrchu sýru. Přispívá k chuti a textuře a chrání proti znečištění.
Složení: Penicillium candidum
Kultura se uchovává v mražáku, dávkuje se společně s mezofilní kulturou, doporučována je Danica a CHN11, při teplotě 33-36stupňů. Optimální teplota pro růst plísně je při 95% vlhkosti je 12-16 stupňů. Při překročení zrací teploty 16 stupňů, hrozí hořknutí sýru.