Cetearyl alkohol

Rostlinného původu, používá k zahuštění a stabilizaci krémů. Dodává hladký, sametový pocit na kůži. Přidává se jak do formulací voda v oleji tak i  olej ve vodě.

Skladem

59 Kčs DPH

Varianty: Cetearyl alkohol
Cetearyl alkohol, 100g č.11243

   
Cetearyl alkohol, 1 kilo č.11244

   
Cetearyl alkohol, 5 kilo č.11244

   
Celkem kusů: 0
Cena celkem:
0 Kč

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Cetearyl alkohol

Cetyl Stearyl Alcohol, Cetostearylalkohol, Cetylstearylalkohol, Ketostearylalkohol, Cetearyl Alkohol

Charakteristika

Změkčovadlo, pomáhá vytvářet a stabilizovat emulze

Popis

Směs mastných alkoholů, která se vyrábí pro průmyslové použití synteticky z přírodních nebo z petrochemických meziproduktů. Směs je tvořena cetyl (C 16) a stearyl (C 18) alkoholy v poměru 50:50.

V zevních léčivech a v kosmetice se používá hlavně jako konzistenční látka v emulzích a jako emolient. Zvyšuje jemnost a stabilitu emulzí.

Vlastnosti:

  • zjemňuje a vyhlazuje pokožku
  • povolený v certifikované přírodní kosmetice
  • zvyšuje nebo snižuje viskozitu produktu
  • snižuje průhlednost nebo průsvitnost kosmetický přípravků

Použití

Pro své ztužovací účinky bývá častou pomocnou látkou v krémových emulzích typu olej/voda. V kosmetických přípravcích různých typů se používá jako emolient a konzisteční látka emulzí (ochranné sluneční přípravky, mýdla atd.)

Složení

Směs cethylalkoholu a stearylalkoholu

Země původu

EU

INCI

Cetearyl Alcohol NF

Velikost balení

50 g, 250 g

Velikost balení

50 g, 250 g

Velikost balení

50 g, 250 g

Velikost balení

50 g, 250 g

Velikost balení

50 g, 250 g

Napsat recenzi

Cetearyl alkohol

Cetearyl alkohol

Rostlinného původu, používá k zahuštění a stabilizaci krémů. Dodává hladký, sametový pocit na kůži. Přidává se jak do formulací voda v oleji tak i  olej ve vodě.

Příbuzné produkty

Top