Kyselina kojová je inhibitorem tyrosinázy (podílí se na mnoha stupních tvorby melaninu) pocházející z různých druhů hub, jako je Aspergillus i Penicillum.Více informací
na dotazna dotaz
Prodej ukončen
Tento produkt nelze zakoupit
Nevíte si rady s výběrem produktu? Napište nám na: eshop@ekokoza.cz
Popis
Popis
Kyselina kojová je inhibitorem tyrosinázy (podílí se na mnoha stupních tvorby melaninu) pocházející z různých druhů hub, jako je Aspergillus i Penicillum. Používá se také při výrobě potravin, aby se předešlo ztmavnutí potravin. Je široce používán v Asii jako zjasňující činidlo pro kůži.
Dipalmitát je účinnější než samotná kyselina kojová. Používá se v kosmetických aplikacích v krémech na všecny typy pleti, kde je jako aktivní látka pro zjasnění a proti pigmentovým skvrnám.
Kojic kyselina se izoluje z houby Aspergillus a získává se biotechnologií.
Poprvé byla použita v Japonsku v roce 1988 a je široce používána v asijských zemích v přípravcích pro rychlou změnu barvy pokožky.
Bílé nebo téměř bílé drobné krystaly.
Rozpustný v olejích.
Může být zahříván.
Hmotnost malé odměrné lžičky (2,5 ml) - 0,75 g (1 ml váží 0,3 g)