Skladem Skladem
Dostupné: 15-05-2016
Prosím vložte správnou emailovou adresu
Xanthanová guma
pro použití v potravinářství i v kosmetice
xanthanová guma je jemný prášek získaný kvašením cukru. Funguje dobře jako zahušťovadlo, stabilizátor emulzí, kondicionér a zvlhčující látka. Používá se pro zvýšení stability emulzí, mírně zvyšuje viskozitu.
Umožňuje vytvořit krásné transparentní gely.
Xanthanová guma je rozpustná ve vodě, nerozpustná v oleji.
Příprava gelu za studena:
Požadované množství xanthanové gumy dejte do vody a míchejte ručním mixérem. Počktejte 5-10min, občasně promíchněte a pak opět použijete mixér.mobilní Příprava horkého gelu:
Zahřejte vodu na 40 - 70 ° C, a přidejte xantanová gumu a míchejteTextury:
Fotografie | Složení | Nástroj | Výsledek |
---|---|---|---|
![]() |
|
Mixér | Transparentní bublinový gel, střední viskozita |
![]() |
|
Mixér | Transparentní bublinový gel, vyšší viskozita |
![]() |
|
míchání stěrkou | Transparentní gel bez bublinek, střední viskozita |
Dávkování 0,5% -2%INCI: Xanthun Gum