Jojobové máslo

Skladem

324 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Jojobové máslo

jojobový olej zahuštěný hyrogenovaným rostlinným olejem

Popis

Máslo je měkké a poddajné a je vhodné pro celou řadu kosmetických aplikacích. Jojobové máslo zjěmňuje pokožku a má čistící a antibakteriální vlastnosti, čistí a zároveň hydratuje pleť. Jemné složky jojobové másla rozpouští ucpané póry a pomáhá navrátit pokožce přirozené pH.

Jojoba máslo se získává lisováním semínek  z Simmondsia Chinesis (jojoba). Výsledný olej se pak smísí s hydrogenovaným rostlinným olejem a vytvoří se máslo, které má všechny vlastnosti jojobového oleje, ale zároveň vlastnosti másla pro lepší aplikaci. 

Jojobový olej obsahuje monosaturated s dlouhým řetězcem, C20, C22 mastných kyselin s relativně vysokým obsahem kyseliny eikosenové. V kosmetických přípravcích je jojobové máslo podobné bambuckému máslu  (Butyrospermum Parkii), ale má zvýšenou oxidační stabilitu. Jojobové máslo dodává hladký a jemný pocit na kůži.

SAP hodnota: 90-105.

Použití

Jojobové máslo se používá na zmenšení vrásek a zesvětlení jizev. Obsahuje vysoké množství vitamínu E, squalene, fytosteroly, vitamin F.

Jojobové máslo vykazuje vynikající roztíratelnost na pokožce, takže je ideální jako masážní máslo nebo nosič léčebných produktů. Může být použit v kosmetických, hygienických potřeb, v mýdlech, masážní oleje a balzámy, péče o vlasy a opalovací přípravky.

Má velmi dobrou afinitu s kůží. Je máslem s velmi dobrou hydratační a vyživující schopností. Má vynikající savost, posiluje strukturu mezibuněčné membrány a zabraňuje suché pokožce.

Vhodné pro všechny typy pleti. Doporučuje se při akné, na ekzémy, při lupénce, na lupy. Doporučuje se v těhotenství, aby se zabránilo striím. Stejně jako olej je máslo vynikající na vlasy - posiluje vlasové kořínky. Jojobové máslo se přidává do opalovacích krémů.

Jojobové máslo je velmi dobrý základ pro přidání aktivních látek rozpustných v tucích, esenciální oleje a vonných látek. Na jeho základně, můžete například vytvořit parfém v pevné formě - balzám. Zvláště dobré pro lidi, jejichž pokožka nemá ráda alkohol obsažený v tradičním parfému.

Dávkování:

  • Pleťová voda a krémy 3% - 5%
  • Balzámy: 5% - 100%
  • Mýdla: 3-6%
  • Vlasové kondicionéry: 2-5%

Složení

jojobový olej s hydrogenovaným rostlinným olejem

Rozpustnost

V tucích za tepla

Dávkování

2 - 100%

INCI

Simmondsia Chinensis Seed Oil & Hydrogenated Vegetable Oil

Velikost balení

100g

Napsat recenzi

Jojobové  máslo

Jojobové máslo

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top