Karagenan

Skladem

100 Kčs DPH

Varianty: Karagenan
Karagenan, 100g

   
Karagenan, 1kilo

   
Karagenan, 5 kilo

   
Celkem kusů: 0
Cena celkem:
0 Kč

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Karagenan

karagen

Charakteristika

Výtažek z červené mořské řasy Chondrus crispus

Popis

Karagenan (též karagen) je skupina lineárně sulfátových polysacharidů, který se získává extrakcí z červených mořských řas, nejčastěji z puchratky kadeřavé. Jedná se o látku příbuznou agaru.

Použití

Surovina pro kosmetikou výrobu.

Používá se pro výrobu elastických průhledných gelů. Výborný je na vytváření rosolu.  Gely s karagenanem  jsou jemné a hydratační pro pokožku, ale i vlasy.

  • Rosolovité  vodné roztoky
  • Jemné elastické gely, "želé" typu
  • Průhledné a bezbarvé gely, pachově neutrální
  • Dobrá kompatibilita s povrchově aktivními: umožňuje vytvořit pěnivý gel
  • Dobrá stabilita gelů v širokém rozsahu pH
  • Sílu gelu můžete ovlivnit přidáním soli

Použití:

  • Kosmetické gely
  • Gel na vlasy
  • Zahušťování pěny produktů
  • Zahušťování a stabilizaci emulze

Postup: přidat do studené vody a zahřívat na 70-80°C a poté zchladit na 45-55°C

Přidáním soli do vody (0,5 - 1,5%) zvyšujete sílu gelu

Rozpustnost

V horké vodné fázi 70-80°C

Dávkování

0,1-3%

Země původu

EU

INCI

Carrageenan

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top