Karnaubský vosk, 100g

Karnaubský vosk je přečištěný vosk, získávaný z listů brazilské tropické palmy Copernicia cerifera (Aruda) Mart. (syn. Copernicia purnifera (Muell.)). Zlepšuje stabilitu emulzí. Co-emulgátor.

Skladem

121 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Karnaubský vosk

E903, Cera Carnauba

Popis

Jeho hlavními složkami jsou estery mastných kyselin (80-85 %), mastné alkoholy (10-16 %), kyseliny (3-6 %) a uhlovodíky (1-3 %). Charakteristický je pro něj obsah glykolů (zhruba 20 %), hydroxylových mastných kyselin (okolo 6 %) a kyseliny skořicové (asi 10 %).

Použití

Karnaubský vosk se používá pro svou typickou lesklost ve voscích na nábytek, krémech na boty, v potravinářství a v kosmetice. Karnaubský vosk má teplotu tání asi 82-86°C.

Použití

  • poskytuje soudržnou konzistenci a používá se jako ko-emulgátor v kosmetických přípravcích
  • má vodoodpudivé vlastnosti
  • vytváří na pokožce jemný ochranný film
  • je nejtvrdší rostlinný vosk
  • má bod tání mezi 82 ° a 86 ° C
  • se skládá zejména z esterů s dlouhým řetězcem mastných kyselin (cca. 85%)
  • je nestravitelný
  • používá se v tuhých tělových máslech, ochranných emulzích, ve vlasových kondicionérech, v řasenkách, v rtěnkách, makeup-ech a balzámech na rty

Rozpustnost

rozpustný v olejích při cca 80-86°C

Dávkování

1-10% balzámy a rtěnky, 1-5% v emulzích

Země původu

Brazilie

INCI

Copernicia Cerifera wax

Velikost balení

100 g

Velikost balení

100 g

Velikost balení

100 g

Velikost balení

100 g

Velikost balení

100 g

Napsat recenzi

Karnaubský vosk, 100g

Karnaubský vosk, 100g

Karnaubský vosk je přečištěný vosk, získávaný z listů brazilské tropické palmy Copernicia cerifera (Aruda) Mart. (syn. Copernicia purnifera (Muell.)). Zlepšuje stabilitu emulzí. Co-emulgátor.

Příbuzné produkty

Top