Obsahuje probiotické kmeny BB-12® a LA-5®.
Skladem Skladem
Dostupné:
Prosím vložte správnou emailovou adresu
Kultura ABT
Acidofilní probiotická kultura, vhodná na výrobu kysaných nápojů a jogurtů.
Termofilní kultura mléčného kysání.Obsahuje probiotické kmeny BB-12® a LA-5®.
Obsahuje tyto kmeny:
Lactobacillus acidophilus
Streptococcus thermophilus
Bifidobacterium
Pro vylepšení chuti a viskozity nápoje přidejte ještě mezofilní kulturu ch19 (1 gram na 50 litrů mléka)
Použití
Kultura dá zakysané mléko s pevným tělem, jemnou chutí a minimální post-acidifikací. Vhodná pro jogurt zrající v obalu,
Tato kultura byla navržena pro optimální výkonnost. Její složení, stejně tak jako doporučená očkovací dávka, byly pečlivě vyvinuty za použití jedinečných mikrobiálních kmenů, pokročilých biotechnologických principů a více než 140 let zkušeností z mlékárenského průmyslu.
Návod k použití
Kulturu vyjměte z mrazničky těsně před použitím. Nerozmrazovat Vydezinfikujte vršek sáčku chlorem. Otevřete sáček a vysypte lyofilizované granule přímo do pasterizovaného mléka za pomalého míchaní. Pro rovnoměrné rozptýlení kultury míchejte 10-15 minut. Doporučená inkubační teplota závisí od aplikace, ve které se kultura použij
Doporučené dávkování: 1 balení je na 200-400 l mléka. balení obsahuje 18 g kultury, 1 gram je na 10-20litrů mléka.Uchovávat v mražáku.
Podmínky fermentace:
Plnotučné mléko +2 % sušené odstředěné mléko (85°C/ 30 minut)
Inokulace: 500U/2500L
Výrobce: CHR Hansen, Dánsko
Kysací křivka
I