Mezofilní kultura CHN11

Touto kulturou můžete nahradit v receptech kulturu Beta.

Není skladem

242 Kčs DPH

Varianty: Mezofilní kultura CHN11
Mezofilní kultura CHN11, Balení na 1000l
   
Celkem kusů: 0
Cena celkem:
0 Kč

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Mezofilní kultura CHN11

Sýrařské kultury slouží na úpravu mikrobiálního života mléka a sýrů. Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr moh prokysat a následně zrát. Kultura se přidáva jak  do pasterizovaného, tak do nepasterizovaného mléka . Mezofilní sýrařská kultura se používá na výrobu sýrů, vhodná zejména na měkké a tažené sýry (pařené sýry), sýry s oky, Gouda, Edam, Leerdam.

Tato kultura je obzvláště vhodná pro zpracování nepasterizovaného mléka a mléka horší kvality (ruční dojení nebo v provozech s horším chlazením)

Velmi rychle prokysává (čas prokysání je 6-10hodin, tzn. že sýřeninu ve formách necháte při teplotě cca 30°C prokysávat cca 6-10 hodin). Mezofilní kultura se používá do 39°C. Balení je na zpracovani 500-1000 litrů mléka.

Sušená kultura váží cca 10g a je na zočkování 500-1000l mléka.

Dávkování: 1 gram na 50-100 litrů mléka
Uchovává se v mrazáku.

Složení:

  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Leuconostoc
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis

Průběh kysání při použití této kultury. Tento graf je při použití dávkování 1g na 50l

Výrobce: CHR Hansen, Dánsko

Napsat recenzi

Mezofilní kultura CHN11

Mezofilní kultura CHN11

Touto kulturou můžete nahradit v receptech kulturu Beta.

Příbuzné produkty

Top