Touto kulturou můžete nahradit v receptech kulturu Alpha
Skladem Skladem
Dostupné:
Prosím vložte správnou emailovou adresu
Mezofilní smetanová kultura CHN19
Sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů. Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát.
Kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka.
Obsahuje: Lactococcus lactis subsp. cremoris,Lactococcus lactis subsp. lactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris andLactococcus lactis subsp. diacetylactis
Mezofilní sýrařská kultura, používá se na výrobu sýrů, vhodná zejména na polotvrdé a nízkodohřívané sýry (gouda) Pro své vlastnosti je vhodná i pro výrobu pařených sýrů. Výborná je také do zákysů, kefírů. Tato mezofilní smetanová kultura produkuje vynikající chuť.
Středně rychlá kultura (doba prokysání je 10-12 hodin, tzn. že sýřeninu ve formách necháte při teplotě cca 35°C prokysávat cca 10-12 hodin). Doporučená inkubační teplota 35-45°C
Mezofilní kultura se používá do 39°C.
Průběh kysání při použití této kultury. Tento graf je při použití dávkování 1g na 50l:
Balení je na zpracování 500-1000 litrů mléka
Dávkování: 1 gram na 30-50 litrů
Výrobce: CHR Hansen, Dánsko