Modrozelená plísňová kultura

Není skladem

290 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Modrozelená plísňová kultura

Kultura na výrobu sýrů typu niva a rokfór (Roquefor).

Složení: Penicillium roqueforti

Vybraná jedno kmenová zrající kultura používaná při tradiční výrobě sýrů. Kultura je nezbytnou složkou zracího procesu sýrů s modrou plísní.

Kultura může být použita při výrobě Danablu, sýrů rokfórové typu, Stiltonu a dalších sýrů s modrou plísní.

Barva: modravě zelená

Aroma: jemně aromatické

Textura: krémová

Lypolitická a proteolytická aktivita: vysoká

Balení je na zpracování 1000l-2000l mléka

Kultura se uchovává v mražáku, dávkuje se společně s mezofilní kulturou, doporučována je CHN19, při teplotě 33-36stupňů. Optimální teplota pro růst plísně je při 95% vlhkosti je 12-16 stupňů. Při překročení zrací teploty 16 stupňů, hrozí hořknutí sýru.

Napsat recenzi

Modrozelená plísňová kultura

Modrozelená plísňová kultura

Příbuzné produkty

Top