Pískavice mletá 500g

Pískavice (Foenum graecum), zvaná též řecké seno či fenugreek, se používá při přípravě polévek, omáček, všech druhů indického kari, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených pokrmů.

Skladem

224 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Pískavice mletá

řecké seno, fenugreek

Charakteristika

pískavice řecké seno - mleté semeno

Popis

Čočka po srílansku

Budeme potřebovat: 3OOg červené čočky, 5 stroužků česneku, 1 menší cibule, 1 lžička kurkumy, 1 lžička kari, 1/2 lžičky chilli, 1 lžička pískavice, sůl, 200ml kokosového mléka

Čočku řádně vypereme, až je voda opravdu čistá. Dáváme  tak o dva centimetry více vody.  Přidáme veškeré koření, cibuli nakrájenou na plátky, česnek pouze rozmačkáme  nožem a vaříme za občasného míchání asi 15 minut. Nakonec přidáme kokos. mléko a ještě cca 10 minut povaříme.

 

Použití

Chuť a použití: Pískavice chutná kořenitě hořce a lehce moučnatě. Vůní trochu připomíná čerstvě posečené seno. Především v Indické kuchyni se používá na pokrmy s kari a čatní pokrmy. Vhodná je také do čalamád, polévek, omáček, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených jídel či jako koření při pečení. V arabské kuchyni se semena přidávají do chleba a některého druhu pečiva, rýže. Též je lze vařit jako luštěninu nebo nechat naklíčit do salátů, na obalení smažených pokrmů.

Pískavice významně pomáhá trávení, které povzbuzuje, ulevuje také kašli, zmírňuje nadýmání a pomáhá při průjmech. Pozitivem je pomoc při snižování hladiny krevního cukru. Je velmi vhodná zejména pro zevní použití. Lze jednoduše vytvořit kaši a použít ji například na mokvající rány, kožní zatvrdliny, ztuhlé svaly po úrazech. Jemně také působí proti měkkým otokům. Zkrátka podporuje hojivý proces a napomáhá látkové výměně.

Skladujte na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.

Složení

pískavice řecké seno - mleté semeno

Země původu

Indie

Velikost balení

500g

Velikost balení

500g

Velikost balení

500g

Velikost balení

500g

Velikost balení

500g

Napsat recenzi

Pískavice mletá 500g

Pískavice mletá 500g

Pískavice (Foenum graecum), zvaná též řecké seno či fenugreek, se používá při přípravě polévek, omáček, všech druhů indického kari, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených pokrmů.

Top