Rozmarýnová květová voda s rozprašovačem, organic

Je výborná pro mladou problematickou pleť. Neobsahuje alkohol, čistí póry.

Skladem

258 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Rozmarýnová květová voda

Balení 250ml

pro mastnou a smíšenou pleť, se sklonem k akné i na drobná poranění.

Je velmi oblíbená ve vlasové kosmetice, zejména proti lupům a proti padání vlasů. Zklidňuje svědivou pokožku hlavy.

Certifikováno  u

 pro mastnou pleť se sklonem k akné, čistí a stahuje póry, vyhlazuje, stimuluje mikrocirkulaci.

Použití: Vodu nastříkejte na pleť. Můžete ji využít také místo tonika před aplikací pečujícího krému.

Země původu Francie

INCI: Rosmarinus Officinalis water, Sodium Benzoate Sodium Dehydroacetate, Citric Acid.

Co je to sodium benzoate?

Sodium benzoate je sodná sůl kyseliny benzoové, která se přirozeně vyskytuje v ovoci - brusinkách, meruňkách, jablkách, dále pak v houbách, skořici, hřebíčku a některých mléčných produktech (jako výsledek bakteriálního kvašení) a čajích.

Používá se především jako složka konzervačního systému (i v potravinářství), povolená i v přírodní kosmetice. Je jednou z nejlevnějších konzervačních přísad vůbec. Má antimikrobiální účinky, zabraňuje množení bakterií, ale nezabíjí je. Je také lehce antimykotický, chrání před houbami, plísněmi a kvasinkami (v kyselém prostředí, tzn pH 4,5 a nižší). Je tedy citlivý na pH prostředí, ve kterém se nachází. V závislosti na pH se vždy upřednostňuje jedna z jeho vlastností, dá se tak považovat za nestálou, ale stále funkční látku. Nepatří mezi alergeny a jen u velmi citlivých jedinců může vyvolat kontaktní dermatitidu.

Co je to  Sodium Dehydroacetate?

česky dehydroacetát sodný, je organická sloučenina. Je to sodná sůl kyseliny dehydrooctové a připravuje se synteticky. Má formu bílého prášku bez chuti a zápachu. Je velmi účinným antimikrobiálním a konzervačním prostředkem. Již ve velmi nízkých koncentracích brání růstu a reprodukci mikroorganismů. Využívá se v široké škále kosmetických přípravků a výrobků osobní péče, které chrání před znehodnocením. V potravinářských výrobcích ho nalezneme pod označením E266 a využívá se zde pro své antibakteriální a protiplísňové účinky.

Co je to Kyselina citronová (Citric acid)?

Kyselina citronová se přirozeně vyskytuje v ovocných šťávách (například šťáva z citronu obsahuje 5-8% kyseliny citronové; také se dá získat z limetky, malin, brusinek nebo červené řepy). V kosmetice se používá v krystalické podobě.



Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top