Sójový lecitin tekutý

Hnědá viskózní kapalina. Rostlinný emulgátor se zvláčňujícími  účinky a vynikající afinitou s pokožkou. Lecitiny jsou přírodní emulgátory přítomné zejména v sójových bobech, slunečnicových semenech a řepkovém oleji a ve vaječném žloutku.

Skladem

70 Kčs DPH

Varianty: Sójový lecitin tekutý
Sójový lecitin tekutý, 100g

   
Sójový lecitin tekutý, 500g

   
Sójový lecitin tekutý, 2kg

   
Celkem kusů: 0
Cena celkem:
0 Kč

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Sójový lecitin tekutý

E322, sojový lecithin

Charakteristika

Směs fosfolipidů a sojového oleje

Popis

viskózní hnědá kapalina

Vlastnosti a použití:

  • emulgátor za studena - je třeba emulze stabilizovat až 0,5% xanthanové gumy
  • ko-emulgátor, stabilozuje emulzi
  • texturizační činidlo - emulze jsou příjemnější na dotek, hedvábné
  • změkčuje pokožku
  • zabraňuje dehydrataci
  • má velice dobrou afinitu s pokožkou
  • vhodný i pro citlivou pleť
  • vhodný pro ekzematiky
  • vhodný do vlasových produktů - do balzámů

Použití

Pro výrobu domácí kosmetiky, slouží jako emulgátor. Náhrada vajec ve veganské kuchyni.

Jako složka emulzí zvyšuje jejich stabilitu při zachování poměrně tekuté textury, hedvábné na dotek. Je velmi dobře snášen citlivou pokožkou. Krémy zabarvuje sójový lecitin do žluta.

Složení

min. 63 %, zbytek převážně sojový olej

Rozpustnost

Rozpustný v tucích při 52 - 55°C

Země původu

EU

INCI

Lecithin

Velikost balení

100 g, 500 g, 2 kg

Velikost balení

100 g, 500 g, 2 kg

Velikost balení

100 g, 500 g, 2 kg

Velikost balení

100 g, 500 g, 2 kg

Velikost balení

100 g, 500 g, 2 kg

Napsat recenzi

Sójový lecitin tekutý

Sójový lecitin tekutý

Hnědá viskózní kapalina. Rostlinný emulgátor se zvláčňujícími  účinky a vynikající afinitou s pokožkou. Lecitiny jsou přírodní emulgátory přítomné zejména v sójových bobech, slunečnicových semenech a řepkovém oleji a ve vaječném žloutku.

Příbuzné produkty

Top