Vyrobíte sýr a zůstane vám syrovátka? Zkuste si z ní vyrobit ricottu. Srážedlo několikanásobně zvedne výtěžnost.
Ricotta je syrovátkový sýr.
Skladem Skladem
Dostupné:
Prosím vložte správnou emailovou adresu
Srážedlo na ricottu
Balení: 1 kilo
Dávkování: 12g na 10 litrů syrovátky (dávkování je možné zvýšit dle stavu syrovátky)
Složení: Síran hořečnatý heptahydr. potravinářský, hořká sůl.
CAS: 10034-99-8, ES:231-298-2, MgSO4 x 7H20.
Specifikace jakosti: vodorozpustný oxid hořečnatý min 15% hmot. Vodorozpustný oxid sírový min. 28 %hmot.
Recept: 10 litrů syrovátky zahřejte na 74°C., přidejte 2dcl mléka a zahřívejte na 83°C., ve vodě rozmíchejte 12 g srážedla, dejte do syrovátky a promíchejte, do pár minut se vysráží ricotta, sesbírejte do formy nebo plátna a nechte při pokojové teplotě odkapat.
Skladování: při pokojové teplotě