Stabilizovaný vitamín C

Vitamin C stimuluje syntézu kolagenu, chrání buňky před poškozením volnými radikály a sjednocuje pleť. Vzhledem k tomu, že klasický vitamín C je v kosmetických vzorcích velice nestabilní, nabízíme jej ve stabilizované formě pro použití ve všech kosmetických přípravcích.

Skladem

100 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Stabilizovaný vitamín C

Askorbyl fosfát sodný

Charakteristika

Vitamin C

Popis

Kvalita: kosmetická, 100% čistý stabilizovaný pro zajištění stálé účinnosti ve vzorcích (vitamin C ve formě kyseliny askorbové je velmi nestabilní a rychle ztrácí aktivitu)

Vitamin C má zásadité pH a zvýší pH přípravku. Je proto důležité sledovat pH v hotovém přípravku. Optimální rozsah pH: 6,5-7

Askorbyl fosfát sodný, je přirozeně se vyskytující látka ve formě prášku. Látka je široce používána v kosmetickémprůmyslu.

Studie prokázaly, že doplnění vitamínu C lokálně na kůži nabízí velké množství výhod pro pokožku, a v důsledku toho řada kosmetických firem majíí produkty, které obsahují vitamín C. Bohužel, molekuly vitamínu C jsou poměrně nestabilní, což znamená, že se jeho molekuly rozpadnou dříve než má možnost přinést prosěch kůži.

Askorbyl fosfát sodný je vytvořen smícháním kyseliny askorbové s jinými látkami. Klinický výzkum zjistil, že sodný askorbyl fosfát zachovává mnoho stejných vlastností jako čistý vitamín C, ale molekuly látek jsou mnohem stabilnější. Děje se to proto, že tělo rozdělí molekuly až po aplikaci na kůži a vytvoří se čistý vitamín C. V důsledku toho, askorbyl fosfát sodný (stabilizovaný vitamín C) je ideální alternativou k používání čistého vitamínu C.

Použití

Použití:

  • Antioxidant: chrání pokožku před poškozením způsobeným volnými radikály (znečištění, UV záření ...)
  • Anti-Aging: stimuluje syntézu kolagenu
  • Zabraňuje vzniku jemných linek a vrásek: stimuluje obnovu fibroblastů
  • Zesvětlení kůže, redukuje a zabraňuje skvrnám způsobené sluncem nebo věkem (vysoká dávka: 3 až 5%)
  • Prevence vrásek a jemných linek
  • Prevence poškození sluncem
  • Péče pro zralou pleť
  • Oprava fotoaging (předčasné stárnutí vlivem UV záření)
  • Léčba stařeckých skvrn

Doporučujeme spojit stabilizovaný vitamin C s vitamínem E ve vzorcích, získáte tak zajímavý, synergický antioxidační účinek, ale také ještě vylepšíte stabilitu vitamínu C ve vzorcích.

Složení

Kosmetická kvalita, 100% čistý stabilizovaný

Rozpustnost

rozpustný ve vodě

Dávkování

0,2 - 5%

Země původu

EU

INCI

Sodium Phosphate askorbyl

Velikost balení

10 g

Velikost balení

10 g

Velikost balení

10 g

Velikost balení

10 g

Velikost balení

10 g

Napsat recenzi

Stabilizovaný vitamín C

Stabilizovaný vitamín C

Vitamin C stimuluje syntézu kolagenu, chrání buňky před poškozením volnými radikály a sjednocuje pleť. Vzhledem k tomu, že klasický vitamín C je v kosmetických vzorcích velice nestabilní, nabízíme jej ve stabilizované formě pro použití ve všech kosmetických přípravcích.

Příbuzné produkty

Top