Vanilkový lusk ve skle

Silná, intenzivní vanilková vůně.

Skladem

99 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Vanilkový lusk je pro zachování aromatu prodáván ve skle. I přes vyšší cenu na trhu je stále velmi oblíbený. Typická exotická chuť a vůně jde totiž jen stěží nahradit jinými náhrážkami a umělými aromaty. Pro ovonění klasického cukru do něj vložte plod vanilky na několik dnů. Po následném omytí je lusk připraven k dalšímu použití. Plod lze použít vícekrát.

 Vanilka:

  • exotické aroma a chuť
  • celý vanilkový lusk
  • skleněný obal pro zachování aromatu

Použitá část rostliny: nezralé fermentované tobolky orchidejí z rodu Vanilla (vanilkovník)

Vzhled a barva: hnědá sušená tobolka

Vůně a chuť: intenzivní a příjemná vůně

Použití v kuchyni a průmyslu: K přípravě sladkých jídel, pochutin, moučníků, zmrzliny a nápojů. Využívá se i ve voňavkách a parfémech.

Příprava: Nejcennější je obsah vanilkového lusku tvořený drobnými černými zrníčky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábeme zrníčka tupou stranou nože. Lusky zbavené zrníček můžeme ještě použít např. do svařeného vína.

Zdravotní účinky: Povzbuzuje srdeční činnost a vzpružuje organismus.

Náš tip: Upečte na oslavu báječné moučníky s vanilkou!

Recept:

Ovesné sušenky

0,5 šálku ořechů, 2 lžičky mleté skořice, 1 vanilkový lusk, 0,5 šálku rozinek. Těsto: 1 lžíce vody, 1 šálek celozrnné mouky, 0,5 lžičky soli, 1 vejce, 1,5 šálku vloček, 0,5 lžičky jedlé sody, 0,5 šálku medu, 1 jablko, 0,5 lžičky kypřícího prášku

Smícháme vločky, mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici. Přidáme nastrouhané jablko, med, semínka vanilky, vejce, vodu, ořechy, rozinky. Těsto necháme na 30 min. v lednici. Těsto dělíme na placičky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10-15 min při nižší teplotě.

Napsat recenzi

Vanilkový lusk ve skle

Vanilkový lusk ve skle

Silná, intenzivní vanilková vůně.

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top