Naše stránky využívají soubory cookie. Slouží například k udržení Vašeho zboží v košíku nebo k měření návštěvnosti. Brouzdáním na ekokoza.cz potvrzujete, že víte, co to cookies jsou, jak je můžete odmítnout a jak zpracováváme osobní údaje.

Souhlas s používáním cookies udělíte kliknutím na tlačítko.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Výroba domácích sýrů, másla a jogurtů  57 potřeb

Výroba sýrů a jogurtů není nic těžkého. Ať už vyrábíte sýry doma v kuchyni nebo jste sýrařský profesionál. Jsme oficiálním distributorem firmy Christian Hansen vyrábějící vysoce kvalitní potřeby pro sýraře, které používají profesionálové po celém světě. Základem každé domácí výroby sýrů je syřidlo, chlorid vápenatý a mlékárenské kultury. Naše sy...

Výroba sýrů a jogurtů není nic těžkého. Ať už vyrábíte sýry doma v kuchyni nebo jste sýrařský profesionál. Jsme oficiálním distributorem firmy Christian Hansen vyrábějící vysoce kvalitní potřeby pro sýraře, které používají profesionálové po celém světě. Základem každé domácí výroby sýrů je syřidlo, chlorid vápenatý a mlékárenské kultury. Naše syřidlo je mikrobiálního původu, tedy není vyrobeno z telecích žaludků, a je tak vhodné i pro vegetariány.

Pokud s výrobou sýrů nebo jogurtů začínáte, oceníte krásnou knížku Domácí mlékař, kde najdete recepty na výrobu sýrů od měkkých, přes pařené až po tvrdé sýry. Stejně tak recepty na kysané produkty od kefíru pro výrobu jogurtu.

Pokud jste farmáři, oceníte také potřeby pro pasení, zejména přenosné pastevní sítě, díky nimž se vám podaří vytvořit ohradu během pár minut. Křemelina je zase výborná na odčervení a používá se na odčervení jak hospodářských zvířat, tak i pejsků a koček Zajímavé povídání o křemelině najdete také na této stránce.

Základní vybavení pro začínajícího sýraře

syřidlo, chlorid vápenatý a sýrařská kultura (pro výrobu tvarohu, měkkých a pařených sýrů, na výrobu tvrdých sýrů, na výrobu jogurtu), teploměr.

Recepty a návody na výrobu domácích sýrů a domácích jogurtů i aktuality ohledně výroby najdete na tomto místě.

Více...

Doporučené podkategorie

Syřidla

Syřidla jsou látky, které při domácí výrobě sýrů způsobují srážení mléka. Podle druhu sýru a technologií se použije syřidlo s různým obsahem chymosinu. Bílkoviny mléka se rozloží na různé štěpné produkty aminokyseliny a peptidy. Složení bílkovin sýra závisí na délce zrání sýra a na použitých mikroorganismech při něm působících. Vybírejte i z dalších pomůcek.

Každá stránka
Zobrazeno 1 - 45 z 57 položek

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top