Výroba tofu a tempehu  7 potřeb

Tofu je sýr ze sójové mléka srážený pomocí srážedla nigari. Tofu pochází z Číny a je základem asijské kuchyně. Tím, že se jedná o zdroj kvalitních bílkovin, je velice oblíbené i ve zdravé výživě. V asijské kuchyni se tofu sýr využívá ve slaných i sladkých jídlech. Je ceněno především pro schopnost přejmout chuť ostatních použitých přísad. V Evro...

Tofu je sýr ze sójové mléka srážený pomocí srážedla nigari. Tofu pochází z Číny a je základem asijské kuchyně. Tím, že se jedná o zdroj kvalitních bílkovin, je velice oblíbené i ve zdravé výživě. V asijské kuchyni se tofu sýr využívá ve slaných i sladkých jídlech. Je ceněno především pro schopnost přejmout chuť ostatních použitých přísad. V Evropě a Americe je tofu spojeno především s vegetariánstvím a veganstvím, kdy jej lze použít pro vysoké množství bílkovin jako náhražku masa. Jak se vyrábí tofu sýr profesionálně, to se dozvíte na tomto videu.

Dalším produktem, který si můžete ze sójových bobů vyrobit, je tempeh. Jedná se o fermentované sójové boby. Tempeh obsahuje všechny vitamíny řady B, je to takový vitamínový komplex včetně vitamínu B12.

Jak na domácí výrobu tofu a tempehu se dozvíte v této kategorii. A určitě oceníte i zajímavé recepty z tofu.

Více...
Ukazuje se 1 - 7 z 7 produktů

Top