Vybrat tu správnou kulturu může být obtížné, ale postupem času na tu nejideálnější určitě narazíte. Při výběru se řiďte konkrétní recepturou nebo technologickým postupem s ohledem na základní rozdělení kultur. Mezofilní kultury jsou vhodné na výrobu tvarohů, čerstvých sýrů, zakysané smetany, polotvrdých sýrů,.. Termofilní kultury jsou vhodné na sýry s dohřívanou sýřeninou s přídavkem mezofilní kultury. Jogurtové kultury jsou vhodné na výrobu jogurtu a v nižším dávkování se přidávají i do některých ostatních druhů sýrů. Směsné kultury obsahují jak mezofilní, tak termofilní kmeny kultur a mohou obsahovat i další mlékárenské kultury na výrobu konkrétních druhů sýrů. Speciální mlékárenské kultury např. mazové či plísňové dotváří konkrétní podobu sýrů a přidávají se k nim mezofilní a termofilní kultury nebo jejich kombinace.
Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.