Kultura Flora Danica

Kultura Flora Danica

ID produktu6182
Sýrařská kultura Flora Danica se používá na výrobu sýrů, vhodná zejména na měkké sýry, tvarohy a žervé.Více informací
242 Kč 200 Kč bez DPH
Ihned k odeslání

Nevíte si rady s výběrem produktu? Napište nám na: eshop@ekokoza.cz

Popis

Charakteristika

  • Sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů.
  • Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát.
  • Kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka.
  • Váha prázdného sáčku: 8,5 g

Použití

  • Mezofilní sýrařská kultura, používá se na výrobu sýrů, vhodná zejména na měkké sýry, tvarohy a žervé.
  • Zejména pak plísňové sýry , velmi pomalu prokysává (doba prokysání je 24 hodin, tzn. že sýřeninu ve formách necháte při teplotě cca 30°C prokysávat alespoň 20 hodin).

Dávkování

  • 1 g na 50 - 100 l
  • Sušená kultura váží cca 10 g a je na zaočkování 500 - 1000 l mléka

Složení

  • (LL) Lactococcus lactis subsp. lactis, (LLC) Lactococcus lactis subsp. cremoris, (LLD) Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis, (LMC) Leuconostoc mesenteroides subsp. Cremoris
Parametry
Velikost balení (ks)1
Země původuDánsko
ZnačkaCHR Hansen
Hodnocení a recenze
Produkt nebyl hodnocen+ přidat recenzi
Na vašem soukromí nám záleží

Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.

Upravit moje volbyPovolit vše