Mezofilní kultura CHN19

Touto kulturou můžete nahradit v receptech kulturu Alpha

Auf Lager verfügbar

242 Kčinkl. MwSt.

Informovat o naskladnění
Načítání

Mezofilní smetanová kultura CHN19

Sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů. Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát.

Kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka.

Obsahuje: Lactococcus lactis subsp. cremoris,Lactococcus lactis subsp. lactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris andLactococcus lactis subsp. diacetylactis

Mezofilní sýrařská kultura, používá se na výrobu sýrů, vhodná zejména na polotvrdé a nízkodohřívané sýry (gouda)  Pro své vlastnosti je vhodná i pro výrobu pařených sýrů. Výborná je také do zákysů, kefírů. Tato mezofilní smetanová kultura produkuje vynikající chuť.

Středně rychlá kultura (doba prokysání je 10-12 hodin, tzn. že sýřeninu ve formách necháte při teplotě cca 35°C prokysávat cca 10-12 hodin). Doporučená inkubační teplota 35-45°C

Mezofilní kultura se používá do 39°C.

Průběh kysání při použití této kultury. Tento graf je při použití dávkování 1g na 50l:

Balení je na zpracování 500-1000 litrů mléka

Dávkování: 1 gram na 30-50 litrů

Výrobce: CHR Hansen, Dánsko

Eigene Bewertung verfassen

Mezofilní kultura CHN19

Mezofilní kultura CHN19

Touto kulturou můžete nahradit v receptech kulturu Alpha

Ähnliche Produkte

Top