Termofilní kultura STI-12
Termofilní kultura STI-12
Termofilní kultura STI-12

Termofilní kultura STI-12

ID produktu6177
Termofilní sýrařská kultura se používá na výrobu sýrů jako jsou parmazán, ementál nebo mozzarela.Více informací
242 Kč 200 Kč bez DPH
Ihned k odeslání

Nevíte si rady s výběrem produktu? Napište nám na: eshop@ekokoza.cz

Popis

Charakteristika

  • Termofilní kultura STI - 12 (původní obchodní název STM-5, jedná se o totožnou kulturu)
  • Sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů.
  • Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát.
  • Kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka.

Použití

  • Termofilní sýrařská kultura, používá se na výrobu sýrů, vhodná zejména na vysokodohřívané sýru (parmazán, ementál). Tato kultura se používá na výrobu mozzarely.
  • Touto kulturou můžete nahradit v receptech kulturu Delta - jedná se o totožné složení kultury.
  • Kultura se používá zejména v pařených sýrech např. Mozzarella a sýry na pizzu.
  • Kultura se může použít samostatně nebo v kombinaci s dalšími kulturami mléčného kysání, např. Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Lactobacillus helveticus.

Návod na použití

  • Kulturu vyjměte z mrazničky těsně před použitím.
  • Vydezinfikujte vršek sáčku chlorem. Otevřete sáček a vysypte lyofilizované granule přímo do pasterizovaného mléka za pomalého míchaní.
  • Pro rovnoměrné rozptýlení kultury míchejte 10-15 minut.
  • Doporučená inkubační teplota je 35-45°C.
  • Více informací týkajících se specifických aplikací naleznete v našich technických brožurách a doporučených recepturách.

Složení

  • Streptococcus thermophilus

Jak na to

kulturu v zavřeném sáčku rozdrťte, třeba válečkem na nudle, poté protřepte, aby se uvnitř co nejlépe promíchala jednotlivá zrníčka. Těsně před použitím vytáhněte z mrazničky – NEROZMRAZOVAT – a co nejsterilnější lžičkou odeberte požadované množství, hned poté pytlík co nejlépe uzavřete a dejte ihned zpět do mrazničky. Odebranou dávku rozmíchejte v trošce mléka a přidejte do pasteru s mlékem. Po přidání nechte kulturu prokysat 30 – 60 minut – záleží na typu sýru. Kultura je termofilní – teplotní rozmezí 38 – 55st..C. Váha samotného sáčku bez obsahu  je 8,5 g . Dávkování – obsah sáčku je na 500-1000l. Uchovávat v mrazáku.

Parametry
Velikost balení (ks)1
Hodnocení a recenze
Produkt nebyl hodnocen+ přidat recenzi
Na vašem soukromí nám záleží

Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.

Upravit moje volbyPovolit vše