Termofilní kultura STI-12
Termofilní kultura STI-12
Termofilní kultura STI-12

Termofilní kultura STI-12

ID produktu6177
Termofilní sýrařská kultura se používá na výrobu sýrů jako jsou parmazán, ementál nebo mozzarela.Více informací
242 Kč 200 Kč bez DPH
Na objednávku
Tento produkt nelze zakoupit

Nevíte si rady s výběrem produktu? Napište nám na: eshop@ekokoza.cz

Popis

Charakteristika

  • Termofilní kultura STI - 12 (původní obchodní název STM-5, jedná se o totožnou kulturu)
  • Sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů.
  • Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát.
  • Kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka.

Použití

  • Termofilní sýrařská kultura, používá se na výrobu sýrů, vhodná zejména na vysokodohřívané sýru (parmazán, ementál). Tato kultura se používá na výrobu mozzarely.
  • Touto kulturou můžete nahradit v receptech kulturu Delta - jedná se o totožné složení kultury.
  • Kultura se používá zejména v pařených sýrech např. Mozzarella a sýry na pizzu.
  • Kultura se může použít samostatně nebo v kombinaci s dalšími kulturami mléčného kysání, např. Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Lactobacillus helveticus.

Návod na použití

  • Kulturu vyjměte z mrazničky těsně před použitím.
  • Vydezinfikujte vršek sáčku chlorem. Otevřete sáček a vysypte lyofilizované granule přímo do pasterizovaného mléka za pomalého míchaní.
  • Pro rovnoměrné rozptýlení kultury míchejte 10-15 minut.
  • Doporučená inkubační teplota je 35-45°C.
  • Více informací týkajících se specifických aplikací naleznete v našich technických brožurách a doporučených recepturách.

Složení

  • Streptococcus thermophilus

Jak na to

kulturu v zavřeném sáčku rozdrťte, třeba válečkem na nudle, poté protřepte, aby se uvnitř co nejlépe promíchala jednotlivá zrníčka. Těsně před použitím vytáhněte z mrazničky – NEROZMRAZOVAT – a co nejsterilnější lžičkou odeberte požadované množství, hned poté pytlík co nejlépe uzavřete a dejte ihned zpět do mrazničky. Odebranou dávku rozmíchejte v trošce mléka a přidejte do pasteru s mlékem. Po přidání nechte kulturu prokysat 30 – 60 minut – záleží na typu sýru. Kultura je termofilní – teplotní rozmezí 38 – 55st..C. Váha samotného sáčku bez obsahu  je 8,5 g . Dávkování – obsah sáčku je na 500-1000l. Uchovávat v mrazáku.

Parametry
Velikost balení (ks)1
Hodnocení a recenze
Produkt nebyl hodnocen+ přidat recenzi
Na vašem soukromí nám záleží

Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.

Upravit moje volbyPovolit vše