Tofu je sýr ze sójové mléka srážený pomocí srážedla nigari. Tofu pochází z Číny a je základem asijské kuchyně. Tím, že se jedná o zdroj kvalitních bílkovin, je velice oblíbené i ve zdravé výživě. V asijské kuchyni se tofu sýr využívá ve slaných i sladkých jídlech. Je ceněno především pro schopnost přejmout chuť ostatních použitých přísad. V Evropě a Americe je tofu spojeno především s vegetariánstvím a veganstvím, kdy jej lze použít pro vysoké množství bílkovin jako náhražku masa. Dalším produktem, který si můžete ze sójových bobů vyrobit, je tempeh. Jedná se o fermentované sójové boby. Tempeh obsahuje všechny vitamíny řady B, je to takový vitamínový komplex včetně vitamínu B12. Jak na domácí výrobu tofu a tempehu se dozvíte v této kategorii. A určitě oceníte i zajímavé recepty z tofu.
Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.