Annatto prášek, 20g

Není skladem

100 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Ve vodě rozpustný práškový extrakt Annatto je vyroben z barevných semen tropického stromu běžně známého jako achiote. Tento přírodní extrakt je krásný, hluboký oranžový odstín západu slunce. Produkuje řadu teplých oranžových odstínů, pokud je zabudován do mýdel, krémů, krémů, gelů, spritů, koupelových solí a dalších produktů osobní hygieny.

Semena annatta, známá také jako achiotový prášek, rostou uvnitř ostnatých plodů stromu achiote. Prášky Annatto se v minulosti primárně používaly jako barvivo pro make-up, textil nebo k barvení potravin.

Zejména mnoho druhů sýrů používá annatto prášek k dosažení oranžové nebo červené barvy, jako je Mimolette, Red Leicester a Cheddar.

Mnoho lidí však začíná používat achiotový prášek jako koření samo o sobě. Chuť je hořkosladká s tóny muškátového květu a máty. Semena se často přidávají do olejů, aby je ochucovaly a obarvovaly.

Pro aplikace na výrobu mýdla:

Několik faktorů, včetně základní barvy vašeho receptu, ovlivní výslednou barvu dosaženou při použití tohoto extraktu.

Konečný výsledek bude také záviset na tom, do které fáze je extrakt přidán. Proto doporučujeme experimentovat vytvořením různých testovacích dávek, abyste mohli porovnat dosažené výsledky přidáním extraktu přímo do olejové fáze, ponořením extraktu do roztoku louhu a stopovým přidáním extraktu do kombinovaných fází.

Pro další aplikace kosmetiky a osobní péče:

Práškový extrakt rozpustný ve vodě může být použita jako přírodní bylinné barvivo ve formulacích osobní péče. Doporučujeme provést několik testovacích dávek, abyste našli ideální míru využití pro váš produkt.

Barvy a intenzita barev se mohou lišit v závislosti na úrovních pH a možných interakcích s jinými složkami.

Poznámka: Monitory se liší způsobem, jakým vykreslují barvy. Barva tohoto produktu se může mírně lišit od barvy, kterou vidíte na obrazovce monitoru.

Původ: Francie
INCI: Extrakt ze semen Bixa Orellana (Annatto) (a) maltodextrin
Metoda extrakce: Extrahována ve vodě, filtrována, koncentrována a sušena
Typická doba použitelnosti *: 3 roky


Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top