Bramborový škrob

Škrob je bílý prášek, polysacharid se vzorcem (C6H10O5)n složený z dvou různých polysacharidů: amylózy a amylopektinu, tvořených několika tisíci až desetitisíci molekul glukózy. Škrob kromě glukózy obsahuje v malém množství lipidy, proteiny a zhruba 25–35 % vody.

Není skladem

51 Kčs DPH

Varianty: Bramborový škrob
Bramborový škrob, 500g

   
Bramborový škrob, 5kg

   
Celkem kusů: 0
Cena celkem:
0 Kč

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Bramborový škrob

Solamyl, amylum

Charakteristika

škorob z bramborvých hlíz

Použití

Použití v kosmetice: zahuštění, do zubních past

Použití v kuchyni a průmyslu: příprava moučníků a dezertů, k zahuštění krémů, polev, náplní, omáček a polévek. Využívá se v potravinářství, v kvasném průmyslu, ve farmacii, k výrobě lepidel, nátěrů, apretur a k výrobě škrobových derivátů.

Historie a současnost: škrob je konečným produktem fotosyntézy rostlin, nachází se nejvíce v bramborách. Škrob se získává drcením, a patří mezi hospodářsky nejdůležitější polysacharidy.

Zdravotní účinky: používá se jako součást zásypů a mastí, mírní tak dráždění pokožky při svědivých zánětech. Neutralizuje žaludeční kyseliny a snižuje pocit pálení žáhy. Pomáhá proti zácpě, vředech, močových kamenech, hemeroidech a cukrovce.

Náš tip: bramborový škrob můžete přidat do vynikajících náplní a polev na moučníky!

Složení

škorob z bramborvých hlíz

Velikost balení

500 g, 5 kg

Velikost balení

500g

Velikost balení

500 g, 5 kg

Velikost balení

500g

Velikost balení

500 g, 5 kg

Velikost balení

500g

Velikost balení

500 g, 5 kg

Velikost balení

500g

Velikost balení

500 g, 5 kg

Velikost balení

500g

Napsat recenzi

Bramborový škrob

Bramborový škrob

Škrob je bílý prášek, polysacharid se vzorcem (C6H10O5)n složený z dvou různých polysacharidů: amylózy a amylopektinu, tvořených několika tisíci až desetitisíci molekul glukózy. Škrob kromě glukózy obsahuje v malém množství lipidy, proteiny a zhruba 25–35 % vody.

Top