Citrusový pektin (100g)

Skladem

125 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Citrusový pektin - čistě přírodní pektin z citrusových plodů bez přidaných látek

Vzhled a barva: nažloutlý prášek

Želírovací schopnost: 200°SAG

Použití: k zahuštění marmelád a džemů s nízkým obsahem cukru, kde 15-45% tvoří rozpustný pevný podíl. Vhodné pro jogurty s ovocem, kde 15-50% tvoří rozpustný pevný podíl.

Získávání: pro výrobu pektinu se používá zbytek ovoce z přípravy džusů, zejména kůra z vymačkaných citrusů (až 30%) nebo dřeň a slupka jablek.

Recept na výrobu džemu: pro výrobu budete potřebovat 7 - 10g (asi 4 lžičky) pektinu na 1 kg ovoce. Pektin smíchejte s 3 - 4 lžičkami cukru, přidejte k již předem rozvařenému ovoci a povařte cca 5 minut. Dle chuti přidejte 300 - 500g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí.

Nutriční hodnoty ve 100g:

  • energie: 261 kcal/1083 kJ
  • bílkoviny: 0 g
  • saharidy: 37 g
  • tuky: 0 g
  • vláknina: 57 g
  • Sodík: max. 1g

Tento výrobek má certifikát Halal a Kosher.

Receptury na nízkokalorické marmelády:

Druh ovoce

Množství ovoce (g/kg)

Množství cukru (g/kg)

Množství pektinu (g/kg)

Broskev/jablka (70/30)

450 297 7

Jahody/jablka (78/22)

450 297 7

Jahody/ jablka (56/44)

450 398 6

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top