Emulgátor: voda v oleji (za studena) č.11236

Emulgátor v kapalné formě, je snadno použitelný pro vytváření emulzí za studena "voda v oleji".

Skladem

99 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Emulgátor: voda v oleji (za studena)

polyglyceryl-3-diisostearát, polyglyceryl-3-polyricinoleát

Polyglyceryl-3 diisostearate

Charakteristika

Emulgátor za studena

Cas 66082-42-6 / 85666-92-8

Popis

Základní postup pro emulgaci za studena

 

  1. Do misky dejte olejovou fázi a tento emulgátor
  2. V jiné misce smíchejte vodu a konzervační látky
  3. Pomalu nalije vodní fázi do olejové fáze a intenzivně míchejte. Je důležité přidávat vodní fázi velice, ale velice pomalu a za stálého a důkladného promíchání.
  4. Pro silnější emulze, přidejtet 0,5 až 5% magnesium stearát (v závislosti na požadované viskozity) se za dobrého míchání, tak dlouho dokud nevznikne homogenní krém. Nízká dávka (0,5-1%) magnesia vám pomůže emulzi stabilizovat bez toho, že by příliš zhoustla.

Postřehy:

  • Čím větší je množství vodní fáze, tím více bude emulze hustší.
  • Čím věttší je množství olejové fáze, tím více bude emulze tekutá.
  • Čím vyšší je podíl rostlinného oleje (8% max) v olejové fázi, tím více bude emulze silnější.
  • Čím vyšší je podíl magnesia, tím více bude hustý krém.

Použití

Jak používat?

Smíchejte s jinými povrchově aktivními látkami a vytvořte pěnivý produkt se schopnostmi čištění pleti. Funguje skvěle ve směsi s Cocamidipropyl betainem.

Doporučená úroveň použití

20% -30% olejová fáze může být emulgována se 4% - 6% polyglyceryl-3 diisostearátem.
Stabilizace může být dosaženo přidáním 0,5% - 1% NaCl nebo 0,5% - 1% MgS04

  • Hydratační a ochranné krémy na obličej a tělo
  • Péče proti vráskám / anti-aging
  • Čistící mléka

Tímto emulgátorem rostlinného původu lze snadno vytvářet emulze "voda v oleji" nebo "pleťový krém"  bez rizika narušení citlivosti rostlinných olejů. Je vhodný pro všechny typy pleti.

Dá se použít i do emulzí, které obsahují magnesium stearát.

Účinný emulgátor pro přípravky typu voda v oleji. Polyglyceryl-3 diisostearát je mimořádně šetrný k pokožce a jemný, což z něj činí ideální produkt pro výrobky zaměřené na citlivé oblasti pokožky. Emulgátor je během výroby obzvláště univerzální a je použitelný ve formulacích horkého i studeného procesu.


Vlastnosti

Mírně nažloutlá viskózní kapalina s charakteristickou vůní mastných kyselin.

Složení

100% rostlinný (ricinový, palmový) Polyglycerol i kyselina isostearová pocházejí ze 100% rostlinného původu, lze je použít ve studeném emulgačním procesu, což umožňuje kombinaci složek citlivých na teplotu.

Rozpustnost

Rozpustný v olejové fázi. Není nutné zahřívat.

Dávkování

1-8% (z celkové hmotnosti vašeho přípravku) zavedení do olejové fáze

Země původu

EU

INCI

polyglyceryl-3-diisostearate, polyglyceryl-3-polyricinoleate

Velikost balení

30 ml

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top