Karagenan - irský mech

Výtažek z červené řasy. Používá se na zahuštění a stabilizaci potravinových výrobků (krémy, šlehačka, zmrzlina) a jako emulgátor.

Skladem

63 Kčs DPH

Varianty: Karagenan - irský mech
Karagenan - irský mech, 50g

   
Karagenan - irský mech, 500g

   
Karagenan - irský mech, 5kg

   
Celkem kusů: 0
Cena celkem:
0 Kč

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Karagenan

karagen

Charakteristika

Výtažek z červené mořské řasy Chondrus crispus

Popis

Karagenan (též karagen) je skupina lineárně sulfátových polysacharidů, který se získává extrakcí z červených mořských řas, nejčastěji z puchratky kadeřavé. Jedná se o látku příbuznou agaru ze skupiny fytokoloidů, která nemá schopnost tvořit pevný gel.

Želatinový extrakt z řasy Chondrus crispus se jako potravinový doplněk používá po stovky let. Karagenan je pro vegetariány a vegany alternativou k živočišné želatině. Používá se na zahuštění a stabilizaci potravinových výrobků (krémy, šlehačka, zmrzlina) a jako emulgátor ve farmaceutickém a textilním průmyslu. Je běžnou součástí dortových želé, vytváří slabou vrstvu želé, která zůstává lesklá. Hodí se proto především na zalití ovoce na moučnících.

Použití

Karagenan se v sýrařině používá pro výrobu tavených sýrů.

V kosmetice je použití následující:

Používá se pro výrobu elastických průhledných gelů. Výborný je na vytváření rosolu.  Gely s karagenanem  jsou jemné a hydratační pro pokožku, ale i vlasy.

  • Rosolovité  vodné roztoky
  • Jemné elastické gely, "želé" typu
  • Průhledné a bezbarvé gely, pachově neutrální
  • Dobrá kompatibilita s povrchově aktivními: umožňuje vytvořit pěnivý gel
  • Dobrá stabilita gelů v širokém rozsahu pH
  • Sílu gelu můžete ovlivnit přidáním soli

Použití:

  • Kosmetické gely
  • Gel na vlasy
  • Zahušťování pěny produktů
  • Zahušťování a stabilizaci emulze

Postup: přidat do studené vody a zahřívat na 70-80°C a poté zchladit na 45-55°C

Přidáním soli do vody (0,5 - 1,5%) zvyšujete sílu gelu

Rozpustnost

V horké vodné fázi 70-80°C

Dávkování

0,1-3%

Země původu

EU

INCI

Carrageenan

Velikost balení

50 g, 500g, 5 kg

Velikost balení

100 g, 1 kg, 5 kg

Velikost balení

50 g, 500g, 5 kg

Velikost balení

100 g, 1 kg, 5 kg

Velikost balení

50 g, 500g, 5 kg

Velikost balení

100 g, 1 kg, 5 kg

Velikost balení

50 g, 500g, 5 kg

Velikost balení

100 g, 1 kg, 5 kg

Velikost balení

50 g, 500g, 5 kg

Velikost balení

100 g, 1 kg, 5 kg

Napsat recenzi

Karagenan - irský mech

Karagenan - irský mech

Výtažek z červené řasy. Používá se na zahuštění a stabilizaci potravinových výrobků (krémy, šlehačka, zmrzlina) a jako emulgátor.

Příbuzné produkty

Top