Karagenan

Skladem

100 Kčs DPH

Varianty: Karagenan
Karagenan, 100g

   
Karagenan, 1kilo

   
Karagenan, 5 kilo

   
Celkem kusů: 0
Cena celkem:
0 Kč

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Karagenan

Vyrobeno z mořských řas, výtažek z červené řasy

Balení: 100 g

Karagenan se v sýrařině používá pro výrobu tavených sýrů - doporučuji se podívat sem KARAGENAN PRO SÝRY

V kosmetice je použití následující:

Používá se pro výrobu elastických průhledných gelů. Výborný je na vytváření rosolu.  Gely s karagenanem  jsou jemné a hydratační pro pokožku, ale i vlasy.

  • Rosolovité  vodné roztoky
  • Jemné elastické gely, "želé" typu
  • Průhledné a bezbarvé gely, pachově neutrální
  • Dobrá kompatibilita s povrchově aktivními: umožňuje vytvořit pěnivý gel
  • Dobrá stabilita gelů v širokém rozsahu pH
  • Sílu gelu můžete ovlivnit přidáním soli

Použití:

  • Kosmetické gely
  • Gel na vlasy
  • Zahušťování pěny produktů
  • Zahušťování a stabilizaci emulze

 

Rozpustnost: rozpustný  v horké vodné fázi (přidat do studené vody a zahřívat na 70-80°C a poté zchladit na 45-55°C

Dávkování: 0,1-3%

Přidáním soli do vody (0,5 - 1,5%) zvyšujete sílu gelu

T1%20carragh%C3%A9nane.jpgT2.jpgCarraghenane2.jpgT5.jpg

0,5% karagenan                  1% karagenanu                 2% karagenanu                1,5% karagenanu

98,9% vody                            98,4% vody                         97,4% vody                         97,9% květové vody

0,6% konzervant Cosgard  0,6% Cosgardu                 0,6% Cosgardu                 0,6% Cosgardu

Při použití květové nebo destilované vody je gel výrazně slabší. Recept najdete v horním menu - Borůvkový sprchový gel.

Napsat recenzi

Karagenan

Karagenan

Příbuzné produkty

Top