Kultura Flora Danica

Skladem

242 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Mezofilní kultura Flora Danica

Sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů. Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát.

Kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka.

Mezofilní sýrařská kultura, používá se na výrobu sýrů, vhodná zejména na měkké sýry, tvarohy a žervé. Zejména pak plísňové sýry , velmi pomalu prokysává (doba prokysání je 24 hodin, tzn. že sýřeninu ve formách necháte při teplotě cca 30°C prokysávat alespoň 20 hodin).

Průběh kysání při použití této kultury. Tento graf je při použití dávkování 1g na 50l:

Váha prázdného sáčku: 8,5g

Sušená kultura váží cca 10g a je na zaočkování 500-1000 l mléka

Dávkování: 1 gram na 50-100 litrů

Složení:

  • (LL) Lactococcus lactis subsp. lactis
  • (LLC) Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • (LLD) Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
  • (LMC) Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris

Výrobce: CHR Hansen, Dánsko

Napsat recenzi

Kultura Flora Danica

Kultura Flora Danica

Příbuzné produkty

Top