Skladem Skladem
Dostupné:
Prosím vložte správnou emailovou adresu
Mezofilní kultura Flora Danica
Sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů. Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát.
Kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka.
Mezofilní sýrařská kultura, používá se na výrobu sýrů, vhodná zejména na měkké sýry, tvarohy a žervé. Zejména pak plísňové sýry , velmi pomalu prokysává (doba prokysání je 24 hodin, tzn. že sýřeninu ve formách necháte při teplotě cca 30°C prokysávat alespoň 20 hodin).
Průběh kysání při použití této kultury. Tento graf je při použití dávkování 1g na 50l:
Váha prázdného sáčku: 8,5g
Sušená kultura váží cca 10g a je na zaočkování 500-1000 l mléka
Dávkování: 1 gram na 50-100 litrů
Složení:
Výrobce: CHR Hansen, Dánsko