Skladem Skladem
Dostupné:
Prosím vložte správnou emailovou adresu
Mezofilní kultura CHN22
Sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů. Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát.
Kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka.
Tato mezofilní aromatická sýrařská kultura, používá se na výrobu sýrů, vhodná zejména na měkké sýry, chuťově velmi podobná jako Flora Danica, ale rychleji prokysává.
Tato kultura je vhodná zejména na výrobu měkkých sýrů, sýrů s plísní typu niva a camembert, sýry s oky, gouda, eidam. Na mléčné výrobky jako je zakysaná smetana nebo máslo.
Tato kultura je obzvláště vhodná pro zpracování nepasterovaného mléka a mléka horší kvality (ruční dojení).
Mezofilní kultura se používá do 39°C.
Balení je na zpracování 500-1000 litrů mléka
Průběh kysání při použití této kultury. Tento graf je při použití dávkování 1g na 50l:
Sušená kultura váží cca 10g a je na zaočkování 500-1000 l mléka
Dávkování: 1 gram na 50-100 litrů
Složení:
Výrobce: CHR Hansen, Dánsko