Mletý římský kmín 100g

Kumín neboli římský kmín jsou semena šabreje kmínovitého Cuminum cyminum. Semínka jsou podobná kmínu, ale jsou větší a zelenohnědá. Především však mají jinou vůni a hořkou chuť, takže se navzájem tato koření nedají nahradit.

Skladem

44 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Cumin - Římský kmín mletý

Použitá část rostliny: mleté semeno

Vzhled a barva: sypká směs, barva světlehnědá do hněda

Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť

Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem.

Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta, Řecka a Říma. Později se rozšířil do dalších zemí včetně Afriky a nyní se pěstuje i u Středozemního moře a v Indii. V Čechách je znám jako pilaf. Na rozdíl od obyčejného kmínu je drobnější.

Náš tip: Cumin je výbornou přísadou například do Arabského chleba!

Recept:

Arabský chléb

2 lžičky soli, 1 lžička římského kmínu, 550ml teplé vody, 7g sušeného droždí, 1 vejce, 500g hrubé bílé chlebové mouky

Hrubou mouku vsypeme do mísy, přidáme sušené droždí, sůl a římský kmín. Přilejeme vodu, až těsto ztuhne. Necháme 1,5 hodiny vykynout. Vyrobíme bochánky. Pečeme nejdříve 10 minut při 200 °C, pak snížíme teplotu na 160 °C.

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top