Modrozelená plísňová kultura

Skladem

290 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Modrozelená plísňová kultura

Kultura na výrobu sýrů typu niva a rokfór (Roquefor).

Složení: Penicillium roqueforti

Vybraná jedno kmenová zrající kultura používaná při tradiční výrobě sýrů. Kultura je nezbytnou složkou zracího procesu sýrů s modrou plísní.

Kultura může být použita při výrobě Danablu, sýrů rokfórové typu, Stiltonu a dalších sýrů s modrou plísní.

Barva: modravě zelená

Aroma: jemně aromatické

Textura: krémová

Lypolitická a proteolytická aktivita: vysoká

Balení je na zpracování 1000l-2000l mléka

Kultura se uchovává v mražáku, dávkuje se společně s mezofilní kulturou, doporučována je CHN19, při teplotě 33-36stupňů. Optimální teplota pro růst plísně je při 95% vlhkosti je 12-16 stupňů. Při překročení zrací teploty 16 stupňů, hrozí hořknutí sýru.

Napsat recenzi

Modrozelená plísňová kultura

Modrozelená plísňová kultura

Příbuzné produkty

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top