Sodium lactate

Přírodní zvlhčující látka, roztok laktátu má silné antibakteriální vlastnosti. Hodí se zejména v horkém procesu výroby mýdla, protože pomáhá udržovat plynulost vaření mýdla a konečné tvrdnutí. S oblibou se používá do krémů, kde doplnuje přirozeně se vyskytující laktát sodný a pomáhá hydratovat pokožku.

Skladem

150 Kčs DPH

Varianty: Sodium lactate
Sodium lactate, 100ml

   
Sodium lactate, 500ml

   
Celkem kusů: 0
Cena celkem:
0 Kč

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Sodium lactate 60%

E325, Mléčnan sodný,

Charakteristika

Roztok sodné soli kyseliny mléčné

Popis

  • je to sodná sůl kyseliny mléčné s mírně slanou chutí
  • je ve formě čiré bezbarvé viskózní kapaliny s mírným zápachem, nebo ve formě prášku; rozpustný ve vodě
  • přirozeně je produkován v kůži a najdeme ho také ve svalové tkáni
  • vyskytuje se přirozeně v pokožce jako součást přírodního zvlhčujícího faktoru (natural moisturizing factor (NMF)), který je zodpovědný za správnou hydrataci a pružnost rohovité vrstvy pokožky
  • vyrábí se fermetací cukrů např. z kukuřice, nebo z cukrové řepy
  • neobsahuje mléčný protein a mohou ho tedy používat i lidé s alergií na mléko, nebo nesnášenlivostí laktózy
  • má hydrofilní vlastnosti
  • poskytuje vlhkost (přírodní zvlhčovadlo) a proto se v některých formulacích používá jako náhrada glycerinu
  • zvyšuje obsah vlhkosti v kůži až o 84%
  • použitím v mýdlech , zvyšuje jejich tvrdost a ty pak vydrží déle
  • má antimikrobiální účinky a v kombinaci s jinými konzervanty se používá jako konzervační přísada (podporuje jejich účinnost)
  • má lehké povrchové zesvětlující účinky
  • může mírně přispět ke snížení "vzhledu jemných linek a vrásek"
  • má antioxidační vlastnosti
  • zvyšuje plasticitu naší pleti
  • zvyšuje obsah vlhkosti v kůži i v přípravcích, které se oplachují
  • může způsobit podráždění u jedinců s extrémně citlivou pokožkou-velmi malé procento případů
  • v koncentracích v jakých se používá v kosmetických produktech je považován za bezpečný až do 10% a produkty musejí být formulovány tak, aby se zabránilo zvýšené citlivosti na slunce, nebo aby návod k použití informoval o každodenním používání ochrany proti slunci (pH v konečné formulaci 3,5 a vyšší)
  • v salonech ho lze používat až do 30% koncentrace (krátké použití, důkladné opláchnutí, ochrana proti slunci, pouze vyškolenými pracovníky a pH v konečné formulaci 3,0 a vyšší)

Použití

Tento výrobek má silné zvlhčující vlastnosti a měl by být uložen ve vzduchotěsné nádobě.

Použití:

  • jako přísada, která minimalizuje změnu pH roztoku po přidání kyseliny nebo zásady do roztoku
  • zvlhčovadlo-jako přísada, které zvyšuje obsah vody v horních vrstvách pokožky tím,že odebírá vlhkost z okolního vzduchu
  • jako přísada, která pomáhá k odstranění odumřelých kožních buněk z povrchu kůže (Exfoliant)
  • jako přísada, která změkčuje a podporuje odlupování rohové vnější vrstvy pokožky (keratolytický účinek)
  • hydratační krémy
  • přípravky pro zralou pleť (anti-age)
  • pleťové čistící přípravky
  • kondicionéry
  • šampony
  • mýdla
  • pleťové vody
  • krémy na ruce
  • v potravinářství (E325)
  • ve farmaceutickém průmyslu aj.

Rozpustnost

velmi dobře se rozpouští ve vodě

Dávkování

1% -5%

Země původu

EU

INCI

Sodium lactate

Velikost balení

100 ml, 500 ml

Surovina pro výrobu kosmetiky.

Země původu Anglie

CAS-No.867-56-1
EC-No.212-762-3
REACH No. 01-2119971048-33-0002

Chemical nature

Sodium-L-lactate
60%
H2O
40%

Napsat recenzi

Sodium lactate

Sodium lactate

Přírodní zvlhčující látka, roztok laktátu má silné antibakteriální vlastnosti. Hodí se zejména v horkém procesu výroby mýdla, protože pomáhá udržovat plynulost vaření mýdla a konečné tvrdnutí. S oblibou se používá do krémů, kde doplnuje přirozeně se vyskytující laktát sodný a pomáhá hydratovat pokožku.

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top