Srážedlo na ricottu

Vyrobíte sýr a zůstane vám syrovátka? Zkuste si z ní vyrobit ricottu. Srážedlo několikanásobně zvedne výtěžnost.

Ricotta je syrovátkový sýr.

Skladem

100 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání
Srážedlo na ricottu

Balení: 1 kilo

Dávkování: 12g na 10 litrů syrovátky (dávkování je možné zvýšit dle stavu syrovátky)

Složení: Síran hořečnatý heptahydr. potravinářský, hořká sůl.

CAS: 10034-99-8, ES:231-298-2, MgSO4 x 7H20.

Specifikace jakosti: vodorozpustný oxid hořečnatý min 15% hmot. Vodorozpustný oxid sírový min. 28 %hmot.

Recept: 10 litrů syrovátky zahřejte na 74°C., přidejte 2dcl mléka a zahřívejte  na 83°C., ve vodě rozmíchejte 12 g srážedla, dejte do syrovátky a promíchejte,  do pár minut se vysráží ricotta, sesbírejte  do formy nebo plátna a nechte při pokojové teplotě odkapat.

Skladování: při pokojové teplotě

Napsat recenzi

Srážedlo na ricottu

Srážedlo na ricottu

Vyrobíte sýr a zůstane vám syrovátka? Zkuste si z ní vyrobit ricottu. Srážedlo několikanásobně zvedne výtěžnost.

Ricotta je syrovátkový sýr.

Top