Styrax resinoid, 10g

Skladem

162 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Styrax resinoid


Extrakt Styrax je těžko dostupná specialita. Pryskyřice Styrax je jednou z nejstarších používaných surovin k výrobě kadidla, je známá jako svatý vonný olej uvedený v Exodu.

S příjemnou balzamickou vůní a hořkou mandlovou notou se používá v napodobování jiných vůní jako alternativa k vanilce, ambře a benzoinu nebo k jejich doplnění. Jeho dřevité a balzámové tóny s vanilkovými akcenty mu daly prominentní místo v parfumérii.

Jeho příjemná balsamická vůně s hořkou mandlovou notou a vanilkovými podtóny je cenná jako základní nota a fixátor vůní. Má stálost a jeho aroma je považováno za velmi smyslné.

Složení: Výtažek z balzámu Liquidambar styraciflua L.
Původ pryskyřice: Honduras

Liquidambar styraciflua získává svůj botanický název podle jantarově zbarvené pryskyřice známé jako „tekutý jantar“. Styrax je často zaměňován s benzoiny.

Způsob získání: ethanolová extrakce z gumy
Vzhled: žlutohnědá viskózní kapalina
Kvalita: konvenční resinoid, 100% čistý a přírodní

Hlavní složky: cinnamyl cinnamate, cinnamic alcohol, benzyl cinnamate

Obecné použití: aromaterapie, parfumerie, kosmetika

Předpokládá se, že Styrax zmírňuje nemoci a úzkost související se stresem, které se používají v aromaterapii.
Doporučení EU: konečná koncentrace extraktu Styraxu nesmí překročit 0,6% jako vonné přísady v hotovém kosmetickém přípravku.

Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v ethanolu: není zcela rozpustný
Mísitelný s oleji, emulzemi a bezvodými kompozicemi.


Upozornění:
Nikdy nepoužívejte éterický olej nezředěný, pokud vám to nedoporučí váš poskytovatel zdravotní péče a certifikovaný aromaterapeut nebo bez konzultace se zkušeným a vyškoleným aromaterapeutickým lékařem.
Před použitím éterických olejů doporučujeme poradit se s lékařem, pokud jste těhotná, epileptická, máte rakovinu, problémy s játry nebo jakékoli jiné závažné onemocnění, a před použitím éterických olejů pro kojence a děti.
Udržujte éterické oleje mimo dosah kojenců, dětí a všech domácích zvířat.

INCI Liquidambar styraciflua balsam extract


CAS No. : 8046-19-3 ; 94891-28-8 ; 94891-27-7
EINESCS No. : 232-458-4 ; 305-628-1 ; 305-627-6

Skladování: na chladném a suchém místě, chráněno před světlem

GHS07 Výstražné symboly nebezpečnosti CLP

H317 - Může vyvolat alergickou kožní reakci.

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top