Světlicový olej (high-oleic) plastová lahvička, 200ml

Zvláčňující olej vysokým obsahem vícenásobně nenasycených mastných kyselin. Světlicový olej obsahuje omega-6 mastné kyseliny, cis-linolovou kyselinu a vitamín E, které mohou přispět k podpoře zdravé pokožky a vlasů. Výbotný do mýdel, krémů, pleťových vod a balzámů na rty.

Skladem

111 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Světlicový olej (high-oleic)

Saflorový olej, bodlákový olej

Charakteristika

olej ze semen světlice barvířské, jedná se o high-oleic, olej lisovaný za studena a rafinovaný

Popis

Výrobce má výrobek certifikovaný u Ecocertu (BIO), my jsme ho v ČR zatím  k certifikaci nepřihlásili, takže nemá bio značku, i když je získaný a vyrobený dle standartu BIO.

Světlice barvířská neboli saflor je rostlina z čeledi hvězdnicovitých (příbuzná slunečnici), původně pocházející z Egypta.

Návod k přípravě: Olej ze světlice barvířské se nesmí zahřívat ani vařit. Používejte k ochucování salátů.

Skladování: Chraňte před světlem! Skladujte do teploty 20°C.

Použití

Světlicový (saflorový) olej:

  • je výborný prostředek k odbourávání přebytečného cholesterolu (v tomto ohledu má nejlepší účinky ze všech rostlinných olejů lisovaných za studena)
  • je doporučován jako prevence proti arterioskleróze (kornatění tepen), vrací pružnost cévám
  • je významný zdroj kyseliny linolové
  • má mírně projímavé účinky, proto jej lze doporučit pro osoby s nedostatkem pohybu
  • působí protirevmaticky
  • má protizánětlivé účinky
  • je vhodné použít i při poruchách srdce a jater
  • lze užít i jako podpůrného přírodního prostředku při ženských problémech (onemocnění vaječníků, vynechání menstruace...)

 

Složení

olej ze semen světlice barvířské

Rozpustnost

v tucích

INCI

Carthamus Tinctorius Oil

Velikost balení

200 ml

Napsat recenzi

Světlicový olej (high-oleic) plastová lahvička,  200ml

Světlicový olej (high-oleic) plastová lahvička, 200ml

Zvláčňující olej vysokým obsahem vícenásobně nenasycených mastných kyselin. Světlicový olej obsahuje omega-6 mastné kyseliny, cis-linolovou kyselinu a vitamín E, které mohou přispět k podpoře zdravé pokožky a vlasů. Výbotný do mýdel, krémů, pleťových vod a balzámů na rty.

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top