Tabulka záměny kultur dle různých výrobců

Laminovaná tabulka.

Skladem

19 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání
Tabulka záměny kultur dle různých výrobců

Barevná tabulka, která pomáhá domácímu sýraři orientovat se v dostupných kulturách mléčného kysání na českém trhu. Podle tabulky je následně jednoduché vybrat pro běžné druhy sýrů (73 druhů) správnou kulturu od různých výrobců.

Je v receptuře na sýr uvedena jako vhodná kultura např. CHN-11 a my tuto kulturu nemáme k dispozici? Stačí náhled do tabulky, abychom okamžitě zjistili, jakou jinou kulturu můžeme použít, a která není zcela vhodná.

Vysvětlivky
  • Pro výrobu různých sýrů (levý sloupec) lze použít kultury od různých výrobců (horní řádek). V posledním sloupci tabulky je uvedenakultura, kterou lze použít jako kompletní pro daný sýr, a v případě jejího použití již nevybíráme kultury z barevné části tabulky.
  • Pro určitý sýr vybereme jednu kulturu ze všech označených zeleně (případně šedě) v daném řádku.
  • Zelený čtvereček – vhodná
  • Šedý čtvereček – kulturu lze použít
  • 1, 2, 3 Pokud je pro výrobu potřeba více typů kultur (např. mez. + term. nebo mez. + plíseň),každý potřebný typ je označen číslem. Vybereme tedy vždy jednu s označením „1“, jednu s „2“(případně ještě s „3“).
  • Symbol * – Kulturu lze použít při změně teploty a doby kysání dle potřeb konkrétní kultury.
  • Symbol + – Kulturu lze použít volitelně navíc.

Již nevyráběné kultury používané v knize DM 1 lze nahradit:
NDO kulturou CHN 19 + Iota 1; VDO kulturou STI 12 + Iota 1; STM 5 kulturou STM 12.

Napsat recenzi

Tabulka záměny kultur dle různých výrobců

Tabulka záměny kultur dle různých výrobců

Laminovaná tabulka.

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top