Termofilní kultura STI-12

Touto kulturou můžete nahradit v receptech kulturu Delta - jedná se o totožné složení kultury

Skladem

242 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Termofilní kultura STI - 12 (původní obchodní název STM-5, jedná se o totožnou kulturu)

Sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů. Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát.  Kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka.

Termofilní sýrařská kultura, používá se na výrobu sýrů, vhodná zejména na vysokodohřívané sýru (parmazán, ementál). Tato kultura se používá na výrobu mozzarely.

Použití
Kultura se používá zejména v pařených sýrech např. Mozzarella a sýry na pizzu. Kultura se může použít samostatně nebo v kombinaci s dalšími kulturami mléčného kysání, např. Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Lactobacillus helveticus.

Složení: Streptococcus thermophilus

Návod k použití
Kulturu vyjměte z mrazničky těsně před použitím. Vydezinfikujte vršek sáčku chlorem. Otevřete sáček a vysypte
lyofilizované granule přímo do pasterizovaného mléka za pomalého míchaní. Pro rovnoměrné rozptýlení kultury míchejte 10-15 minut. Doporučená inkubační teplota je 35-45°C. Více informací týkajících se specifických aplikací naleznete v našich technických brožurách a doporučených recepturách.

Průběh kysání při použití této kultury. Tento graf je při použití dávkování 1g na 50l

Kysací křivka

Napsat recenzi

Termofilní kultura STI-12

Termofilní kultura STI-12

Touto kulturou můžete nahradit v receptech kulturu Delta - jedná se o totožné složení kultury

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top