Vanilkový lusk ve skle

Silná, intenzivní vanilková vůně.

Skladem

99 Kčs DPH

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Vanilkový lusk je pro zachování aromatu prodáván ve skle. I přes vyšší cenu na trhu je stále velmi oblíbený. Typická exotická chuť a vůně jde totiž jen stěží nahradit jinými náhrážkami a umělými aromaty. Pro ovonění klasického cukru do něj vložte plod vanilky na několik dnů. Po následném omytí je lusk připraven k dalšímu použití. Plod lze použít vícekrát.

 Vanilka:

  • exotické aroma a chuť
  • celý vanilkový lusk
  • skleněný obal pro zachování aromatu

Použitá část rostliny: nezralé fermentované tobolky orchidejí z rodu Vanilla (vanilkovník)

Vzhled a barva: hnědá sušená tobolka

Vůně a chuť: intenzivní a příjemná vůně

Použití v kuchyni a průmyslu: K přípravě sladkých jídel, pochutin, moučníků, zmrzliny a nápojů. Využívá se i ve voňavkách a parfémech.

Příprava: Nejcennější je obsah vanilkového lusku tvořený drobnými černými zrníčky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábeme zrníčka tupou stranou nože. Lusky zbavené zrníček můžeme ještě použít např. do svařeného vína.

Zdravotní účinky: Povzbuzuje srdeční činnost a vzpružuje organismus.

Náš tip: Upečte na oslavu báječné moučníky s vanilkou!

Recept:

Ovesné sušenky

0,5 šálku ořechů, 2 lžičky mleté skořice, 1 vanilkový lusk, 0,5 šálku rozinek. Těsto: 1 lžíce vody, 1 šálek celozrnné mouky, 0,5 lžičky soli, 1 vejce, 1,5 šálku vloček, 0,5 lžičky jedlé sody, 0,5 šálku medu, 1 jablko, 0,5 lžičky kypřícího prášku

Smícháme vločky, mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici. Přidáme nastrouhané jablko, med, semínka vanilky, vejce, vodu, ořechy, rozinky. Těsto necháme na 30 min. v lednici. Těsto dělíme na placičky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10-15 min při nižší teplotě.

Napsat recenzi

Vanilkový lusk ve skle

Vanilkový lusk ve skle

Silná, intenzivní vanilková vůně.

Příbuzné produkty

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top